« Back

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 4 - V, 32 rokov

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 4 - V, 32 rokov

Na začiatku stretnutia boli chvály. Po chválach sa modlili za uzdravenie jednotlivcov, ktorí mali záujem. Bola aj moja manželka a rozprávala, aké má problémy pri našich spoločných chválach. Povedali jej, že takéto problémy má väčšina manželov a poradili, aby sa veľa modlila k Ježišovej krvi. Nakoniec povedali, aby sme chválili a oslavovali Boha, a že ja z manželkou prežijeme veľkú radosť a všetko sa to do 10 dní zmení.

Po obede boli ešte ďalšie dve prednášky : „ Čo robí Duch Svätý dnes “  a „Očakávame príchod Ducha Svätého “. Medzi prednáškami sa spievali chvály. Na záver boli modlitby za obnovu Duchom Svätým a modlitby za účastníkov stretnutia. Tí, čo mali dar jazykov, sa modlili za tých, ktorí mali záujem o modlitbu a vkladanie rúk. Počas týchto modlitieb sa stále spievali chvály.

Moja manželka najskôr nemala odvahu ísť dopredu. Nakoniec sa odhodlala a modlili sa aj za ňu. Počas týchto modlitieb cítila Boží dotyk a Duch Svätý sa vylial aj na ňu.  Ja som sa tiež za ňu veľmi modlil a túžil som, aby ju oslovil Duch Svätý. Bol som šťastný, keď som videl jej radosť a jej slzy ľútosti.

Potom som išiel aj ja. Začali sa za mňa modliť a ja som sa tiež modlil. Túžil som po stretnutí s Duchom Svätým a stále som sa za to modlil. Snažil som sa vyprázdniť celé svoje vnútro. Videl som všetko zlé, čo bolo v mojom vnútri a bránilo mi, aby som bol otvorený. Všetky starosti tohto sveta, všetok čas, ktorý som premárnil zbytočnosťami. Túžil som len po tom, aby som sa toho všetkého zbavil a uvoľnil miesto Duchu Svätému. Stále som sa za to modlil a túžil som po Duchu Svätom.

Hovorili mi nejaké proroctvo, ale ja si z toho vôbec nič nepamätám.  Najskôr mi začali tiecť slzy a ja som cítil, ako ma Boh veľmi miluje. Už mi vôbec nevadilo, ako vyzerám pred ostatnými. Prežíval som stretnutie medzi Bohom a mnou. Okolie som vôbec nevnímal. Postupne som si začal uvedomovať svoje hriechy a veľmi som ich ľutoval. Nakoniec som sa úplne rozplakal a stále som cítil, ako ma Boh veľmi miluje.

Potom sa prestali za mňa modliť a ja som si išiel kľaknúť bokom. Stále som sa modlil, plakal a radoval. Nepamätám si, ako dlho som tam ešte kľačal, ale pre mňa to bola iba chvíľka. Prežíval som prítomnosť Ducha Svätého a obrovskú radosť. Keď som vstal, tak sme sa s manželkou objali a začali sme plakať obidvaja.