« Back

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 5 - V, 32 rokov

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 5 - V, 32 rokov

Potom sme išli za našou priateľkou, ktorá sedela sama bokom. Stále nemala odvahu ísť dopredu. Nakoniec išla aj ona. Modlili sme sa za ňu aj my dvaja. Teraz som už vedel, ako sa mám modliť a čo mám hovoriť. Držal som ju za plece a modlil som sa, aby Duch Svätý prelomil všetky bariéry v jej vnútri, aby sa dokázala otvoriť. Veril som, že On dokáže prelomiť každú prekážku.

Modlil som sa stále viac a cítil som, ako sa v nej všetky bremená uvoľňujú. Ešte nikdy som také niečo nezažil, ale jasne som to cítil. O chvíľu začala plakať aj ona. Potom sme sa všetci objímali a prežívali veľkú radosť. Vďaka Bohu za všetko, čo urobil v našich životoch. Vďaka za Jeho veľkú lásku k nám. Vďaka za to, že sa Ježiš obetoval za naše hriechy.

Môj život sa zmenil. Veci, ktoré boli predtým dôležité, sú zrazu zbytočné. Teším sa na každé stretnutie s Pánom vo svätej omši, v modlitbe. Veci, ktoré sa mi nechceli robiť, teraz robím s radosťou a všetko to venujem Bohu. Cítim stále Jeho prítomnosť. Dokonca aj v práci počas stresu a hluku.

Cez deň sa teším na večerné chvály, ktoré ma napĺňajú pokojom a láskou. Modlíme sa ich spolu s manželkou každý večer. Čas, keď sa modlíme, uteká veľmi rýchlo. Predtým sme sa nemodlili tak dlho a teraz sa nám to zdá málo. Už nemám strach otvorene rozprávať o Bohu. Postupne sa učím načúvať, čo mi hovorí Duch Svätý. Niekedy je to ťažké rozlíšiť, ale naozaj to funguje.

Uvediem malý príklad. Bol som ráno u manželkinej sestry, aby som zobral jej dcéru do školy. Zrazu som cítil, aby som jej povedal, že Boh je živý a že ju veľmi miluje. Stále som pochyboval, či jej to mám povedať, až som jej to nakoniec nepovedal. Počas dňa som to počul viac krát. Keď som išiel po obede pre dcéru, povedala mi, že sa musíme zase zastaviť u nej. Jej dcéra si zabudla v škole dáždnik. Až keď som tam išiel druhý krát som si uvedomil, prečo tam zase idem. Znovu som počul ten hlas. Chvíľu som pochyboval, ale nakoniec som jej to povedal. Myslím, že z toho mala veľkú radosť, bola prekvapená a ja tiež.

Taktiež cítim veľkú lásku aj k ľuďom, ktorých chovanie sa mi nepáči, alebo ktorí mi v minulosti nejako ublížili a ja som im nevedel vo svojom vnútri stále odpustiť. Teraz mám viacej času aj na čítanie svätého písma. Chcel by som túto radosť odovzdať všetkým. Niekedy bývam smutný, keď to druhých vôbec nezaujíma. Bohužiaľ ich je väčšina. Neveria tomu, o čom im rozprávam. Keď ich niekam pozývam, nikdy nemajú čas, pretože veľa svojho času venujú zbytočnostiam, ktoré považujú za dôležité. Za týchto ľudí sa modlíme, a verím, že aj oni raz dostanú takú veľkú milosť a budú sa chcieť otvoriť. Ale sú aj takí, ktorých to zaujíma, a z tých mám veľkú radosť. Ak je človek otvorený, určite si časom nájde svoju cestu k Duchu Svätému.

Zatiaľ neviem, aké plány má so mnou Pán, ale budem sa za to modliť, aby mi ukázal cestu, ako mám pokračovať ďalej. Jeho slovo má moc a učí nás, čo máme robiť.

Ďakujem Bohu za všetko to, čo koná dnes vo svete. Ďakujem za ľudí, ktorí sa mu otvorili a nechali ho cez seba pôsobiť na iných. Vďaka nim som ho mohol spoznať aj ja. Pane, prosím Ťa, urob si aj zo mňa svoj nástroj a Ty riaď môj život.