Tábor 2003 - Celý tento čas

je iný, než ostatné, aké som zažila. Je to o výchove. Boh ma osviežoval, láskal a napomínal. Silne som prežila, že Duch Svätý je väčší ako ja, on je ten, od ktorého sa učím, ktorý ma teší, povzbudzuje, vedie. On je ten, ktorý ma vedie! Každý deň ku mne hovorí novým spôsobom. Je tu nový deň, nová chvíľka, nové stretnutie. Staré pominulo, nastáva nové. V každej chvíli mi ukazuje niečo nové, úžasné. Ja som bola slepá. Zvykla som si na mannu, ktorou ma sýtil každý deň. Modlitba akoby mi zovšednela. Ale predsa nie je nikdy rovnaká.
Read More About Tábor 2003 - Celý tento čas »

Tábor 2003 - Ja som prežil obrátenie

a krst Duchom pred tromi rokmi. Za tieto tri roky som prežil množstvo zázrakov, no až tento tábor m ukázal, že Ježiš môže prísť každý deň vždy novým a novým spôsobom.
Read More About Tábor 2003 - Ja som prežil obrátenie »

Tábor 2003 - Ani neviem,

ako to mám všetko napísať. Asi tak, že som reformovaný evanjelik a myslel som, že všetci budú takej viery, ako ja, ale boli sme rôzneho vyznania. Ale o to sa nikto nezaujímal. Všetci sme si boli veľmi blízki a boli sme veľmi milí na seba. Ďakujem ti, Bože, že som sa tu stretol s tebou, práve na tomto tábore. Našiel som priateľov, ktorých som nikdy nemal, a už viem, čo sú to priatelia.
Read More About Tábor 2003 - Ani neviem, »

Tábor 2003 - Svedectvo

je vážna, ale i veľmi pravdivá vec. Je ľahšie zažiť Pána, jeho dotyky, ako o tom písať. Ale keď si uvedomím, že svedectvá pomáhajú ľuďom, ktorí hľadajú Pána, ktorí zvažujú, či sa oplatí vzdať sa starých vecí, ktoré ho predtým uspokojovali, a hľadať Boha, to mi dodáva chuť písať a možno toto moje svedectvo niekomu pomôže.
Read More About Tábor 2003 - Svedectvo »

Tábor 2003 - Pane Ježišu,

toto je moje svedectvo, ktoré ti teraz vydávam. Duch svätý mi vedie ruku. Po takom dlhom období, čo som si stále predstavovala, že Ty jedného dňa mocne prídeš do nášho spoločenstva so svojim Duchom Svätým, vyleješ sa na nás, dáš nám všetky dary, aké len môžu byť, som si konečne uvedomila, že Duch Svätý nám dáva dary ako On sám chce, podľa jeho rozhodnutia. On sám vie, kto aké dary potrebuje, aké dary dokáže v danej situácii využiť. Uvedomila som si však aj to, že dary nie sú najdôležitejšie, pretože najdôležitejší si Ty, Pane, a naša viera v Teba, Ocko, Ty nás učíš modliť sa, učíš nás načúvať Duchu Svätému.
Read More About Tábor 2003 - Pane Ježišu, »

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 5 - V, 32 rokov

Potom sme išli za našou priateľkou, ktorá sedela sama bokom. Stále nemala odvahu ísť dopredu. Nakoniec išla aj ona. Modlili sme sa za ňu aj my dvaja. Teraz som už vedel, ako sa mám modliť a čo mám hovoriť. Držal som ju za plece a modlil som sa, aby Duch Svätý prelomil všetky bariéry v jej vnútri, aby sa dokázala otvoriť. Veril som, že On dokáže prelomiť každú prekážku.
Read More About Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 5 - V, 32 rokov »

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 4 - V, 32 rokov

Na začiatku stretnutia boli chvály. Po chválach sa modlili za uzdravenie jednotlivcov, ktorí mali záujem. Bola aj moja manželka a rozprávala, aké má problémy pri našich spoločných chválach. Povedali jej, že takéto problémy má väčšina manželov a poradili, aby sa veľa modlila k Ježišovej krvi. Nakoniec povedali, aby sme chválili a oslavovali Boha, a že ja z manželkou prežijeme veľkú radosť a všetko sa to do 10 dní zmení.
Read More About Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 4 - V, 32 rokov »

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 3 - V, 32 rokov

V pondelok po stretnutí animátorov som bol na inom stretnutí, kde mi povedali ďalšie proroctvo, že v priebehu niekoľkých dní prežijem veľkú radosť. A že určite poznám, že je to od Ježiša. Potom som mal túžbu ísť na seminár o vnútornom uzdravení. Chcel som tam ísť aj s manželkou, ale mal som z toho trochu obavy. Ona prežívala naše modlitby úplne inak. Zdali sa jej dlhé a cítila pri nich nepokoj a nervozitu.
Read More About Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 3 - V, 32 rokov »

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 2 - V, 32 rokov

V máji 2004 bolo stretnutie animátorov. Program stretnutia nebol daný dopredu, aby celé stretnutie a program viedol Duch Svätý. Bolo tam asi 20 ľudí. Zvláštne bolo, že tam boli všetky vekové kategórie z rôznych spoločenstiev. Boli tam animátori zo spoločenstiev mládeže, spoločenstiev rodín, z modlitbových spoločenstiev a večeradiel.
Read More About Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 2 - V, 32 rokov »

Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 1 - V, 32 rokov

Chodím do spoločenstva rodín, ktoré vzniklo v septembri 2002. Naše spoločenstvo nám pomohol založiť kňaz. Bol iba na prvých stretnutiach a odvtedy si vedieme spoločenstvo sami. Zatiaľ sme v spoločenstve 4 rodiny a spoločenstvo je otvorené aj pre iných.
Read More About Čo urobil Duch Svätý v mojom živote 1 - V, 32 rokov »

Tábor 2002 - Cítili sme sa úžasne

V tábore na Húškach ma oslovil Boh. Keď som prišla do tábora, spoznala som nových ľudí. O niekoľko dní v tábore sme s novými kamarátkami nemohli spať. Zrazu prišla jedna kamarátka a povedala, aby sme sa išli s ňou napiť a tak sme šli. Keď sme dopili malinovku, napadlo nás, že z lásky každého vedúceho a vedúcu objímeme.
Read More About Tábor 2002 - Cítili sme sa úžasne »

Tábor 2002 - Príval radosti

Mnoho ráz a rozličným spôsobom sa prihovára Boh k nám, ľuďom. I v tejto dobe nenávisti a hnevu sa k nám obracia starou osvedčenou cestou - dotykom svojej veľkej lásky. Ja som tento Boží dotyk prežil pred dvoma rokmi na tábore v Zlatníckej doline.
Read More About Tábor 2002 - Príval radosti »

Tábor 2002 - Skúste a presvedčte sa

Tento rok ma Pán pozval robiť vedúcu na tábor na Húšky. Bol to skutočne požehnaný čas. Robila som vedúcu už viac krát, ale tento tábor bol výnimočný. Stretli sme sa tam ľudia, ktorí sa nesmierne milujeme a poznali sme sa s väčšinou účastníkov už predtým. Ale práve tu sme mali dosť času, aby sme sa porozprávali, zdieľali, radovali, plakali, jednoducho spoznali.
Read More About Tábor 2002 - Skúste a presvedčte sa »

Tábor 2002 - Výnimočný tábor

Čím bude pre mňa tento tábor výnimočným? Určite tým, či som tu po prvý krát zažila Boží dotyk, po ktorom som už strašne dlho túžila a zároveň sa ho aj trochu bála. A teraz? Už sa toľko nebojím, naopak, teraz túžim po stálej prítomnosti Božej.
Read More About Tábor 2002 - Výnimočný tábor »

Tábor 2002 - Buďte trpezliví

Na jednom stretku nám vedúca ponúkla účasť na kresťanskom tábore – prečo nie? Zažijem niečo nové, poznám rôznych ľudí, možno zažijem aj hlboký Boží dotyk po ktorom som tak túžila, myslela som si v ten večer. Počiatočné nadšenie však postupne ochabovalo, moju myseľ celkom zaujali chalani, kamaráti, krčmy a diskotéky, takže deň pred odjazdom na Húšky som prežila s náladou na bode mrazu. Čakal nás odchod z mesta plného zábavy, do akéhosi zapadákova kdesi za Šaštínom...
Read More About Tábor 2002 - Buďte trpezliví »

Svedectvo zo spoločenstva - 2002.

Začiatkom februára som sa 1. raz zúčastnila stretnutia Spoločenstva. Celý čas som počúvala piesne, ktoré účastníci spievali, sem-tam som sa ja zapojila, potom som ich počúvala ako Boha chvália, ďakujú mu a prosia Ho aby zoslal Ducha svätého. Nakoniec sa spýtali, kto chce, aby sa za neho pomodlili. Ozvala som sa ja.
Read More About Svedectvo zo spoločenstva - 2002. »

Tábor 2002 - Najkrajší zážitok

z tábora bol, keď sa ma dotkol Duch Svätý, a keď sme chválili Pána a oslavovali jeho meno. Cítila som teplo a lásku, ktorou ma obklopoval Pán Boh. Zlo akoby zmizlo z mojej duše a vliala sa láska a dobro. V tábore sme sa malých skupinkách rozprávali o Pánu Bohu a máme z toho krásny pocit, ktorý sa nedá zažiť nikde inde.
Read More About Tábor 2002 - Najkrajší zážitok »

Tábor 2002 - Musím sa zdvihnúť

Na ten tábor sa mi veľmi nechcelo ísť. Bola som presvedčená, že to bude týždeň nudy. Týždeň bez zábavy, bez chodenia von. Ale opak sa stal pravdou. V utorok sme sa ako malé spoločenstvo začali modliť. A Duch Svätý postupne prichádzal na veľa ľudí, len na mňa nie. Ja som stále sedela ako kus kameňa. Cítila som závisť, zlosť a sebaľútosť, že všetci majú a aj nie.
Read More About Tábor 2002 - Musím sa zdvihnúť »

Tábor 2002 - Milý Ježiš!

Som na tábore na Húškach. Zo začiatku som sa cítila, ako že nepatrím medzi tých ľudí, s ktorými som prišla. Prišiel však jeden nádherný večer, kedy som Ťa spoznala. A v tú chvíľu som zacítila, že si so mnou, že mi chceš zobrať moje trápenia.
Read More About Tábor 2002 - Milý Ježiš! »

Tábor 2002 - Ako ma Boh oslovil

Zapôsobilo na mňa chválenie Boha oduševneným spevom. Spievali sme Pánovi, pretože sme si vážili, čo pre nás urobil. Neprosili sme len, ale ďakovali. Ďakovali za slnko, skvelé buchty, všetko pekné - i dážď. Tu som si uvedomila, že máme byť zo všetkého šťastní, veriť, že Ježíš nás počuje a miluje, lebo to je pravda. Rozborené priateľstvo sa hneď napravilo, nikto nesedel smutný, či plačúci sám. Lásku, ktorú tu každý postrehol, však každý človek nepozná a možno ani nezažil. Chcem preto o nej rozprávať, pretože to bol a je náš skutočný príbeh z tábora. Bola to láska od Boha, jednota, keď sa nás jedenásť držalo za ruky a naháňalo dvanástu apoštolku, ktorá sa na niečo urazila. Napokon je to skvelá priateľka.
Read More About Tábor 2002 - Ako ma Boh oslovil »

Tábor 2002 - Ahoj Pane,

Práve v tejto chvíli rozmýšľam, čo presne ti mám napísať, pretože moje city sa nedajú veľmi opísať, hlavne city, ktoré sú stvorené na tvoju chválu a kvôli tebe. Vieš, kde som práve teraz? Určite to vieš, že som na tá-bore na Húškach. Ty vidíš každý môj krok, všetky moje skryté túžby a ohlasy, ktoré ťa oslavujú. Pane, je tu perferktne, takéto tábory by mohli byť častejšie, keby to tak bolo, tak by som to asi nezvládla, ty by si ma celú ovládol a ja by som začala robiť kotrmelce na tvoju chválu.
Read More About Tábor 2002 - Ahoj Pane, »

Tábor 2002 - Svedectvo o tom, čo som prežila s Bohom

Boh je stále medzi nami a nesmierne nás miluje. On nás nikdy neopustí, aj keď spáchame ťažký hriech. Práve naopak, pri tých Boh stojí, On nad nimi bdie, on ich uzdravuje, On im dáva svoju nehu, lásku. Stále ho chceme chváliť, oslavovať, spievať na jeho česť. On nám uzdravuje každú ranu, každú časť nášho tela, najmä nám uzdravuje naše srdce a dušu.
Read More About Tábor 2002 - Svedectvo o tom, čo som prežila s Bohom »

Spomienky na tábory - rok 2000/7

Myslím, že každý veriaci dlho sníva o tom, ako sa raz stretne so svojím Pánom. Až raz nastane tá chvíľa, kedy človek naplno pocíti existenciu Boha a začne mu prejavovať svoju veľkú náklonnosť. V krátkom okamihu mu povie to, čo by mu nedokázal povedať ani za desiatky rokov. Vtedy má Pán zo svojich detí neuveriteľnú radosť a deti majú veľkú radosť z Pána.
Read More About Spomienky na tábory - rok 2000/7 »

Ako Duch Svätý pôsobil v našej rodine - L. 32 rokov, 5 časť

O kúsok ďalej stála jedna moja priateľka. Akoby bola vylúčená z toho kruhu radosti, kde sa všetci objímali a prežívali Božiu lásku. Počula som hlas – povedz jej, že Pán ju dnes čaká. Nabrala som odvahu pomerne rýchlo a prišla s bázňou k nej. Spýtala som sa, či nechce, aby sa za ňu modlili. Ona odvetila len toľko – asi nie, ja sa bojím. A tu som počula Pána v mojom srdci – to si nemala povedať. Máš jej povedať, že Ja ju dnes čakám, chcem byť s ňou. Odprosila som v duchu za moju nevernosť a povedala som jej to.
Read More About Ako Duch Svätý pôsobil v našej rodine - L. 32 rokov, 5 časť »

Ako Duch Svätý pôsobil v našej rodine - L. 32 rokov, 4 časť

Bol to úžasne oslobodzujúci zážitok. Akoby som pochopila, prečo sa to nemusím báť vystúpiť dopredu, vedela som, ako sa mám modliť! Tiekli mi slzy a po modlitbe som cítila túžbu padnúť na kolená a ďakovať. Chválila som Pána, nevnímala som nič, len to že Je, je živý a je tu so mnou. Pomyslela som si – tak to je asi ono. Výborne, už nemusím ísť dopredu a prosiť, aby sa za mňa niekto modlil. Už som to zažila a bolo to celkom fajn.
Read More About Ako Duch Svätý pôsobil v našej rodine - L. 32 rokov, 4 časť »
Showing 1 - 25 of 37 results.
Items per Page 25
of 2