« Back

Tábor 2002 - Ako ma Boh oslovil

Tábor 2002 - Ako ma Boh oslovil

Zapôsobilo na mňa chválenie Boha oduševneným spevom. Spievali sme Pánovi, pretože sme si vážili, čo pre nás urobil. Neprosili sme len, ale ďakovali. Ďakovali za slnko, skvelé buchty, všetko pekné - i dážď. Tu som si uvedomila, že máme byť zo všetkého šťastní, veriť, že Ježíš nás počuje a miluje, lebo to je pravda. Rozborené priateľstvo sa hneď napravilo, nikto nesedel smutný, či plačúci sám. Lásku, ktorú tu každý postrehol, však každý človek nepozná a možno ani nezažil. Chcem preto o nej rozprávať, pretože to bol a je náš skutočný príbeh z tábora. Bola to láska od Boha, jednota, keď sa nás jedenásť držalo za ruky a naháňalo dvanástu apoštolku, ktorá sa na niečo urazila. Napokon je to skvelá priateľka.

Mňa oslovil Boh skrze tých, ktorí ho milujú. Najkrajší zážitok mám asi nie z hier, aké som zažila na iných táboroch a už som na ne zabudla, ale z chvál Boha. Na tento určite nezabudnem. Boli sme od dvanástich rokov do dvadsať osem - chlapci i dievčatá. Išli sme po ceste - a držali sa za ruky. Išlo auto: jeden na konci reťazca "vyrazil, nasadil turbo" na kraj cesty, roztiahli sme sa po okraji cesty a vedúci vymyslel, že ba sme mali evanjelizovať šoféra v aute. Ale mali sme na to asi len dve sekundy. Vymyslela sa teda veta: "Ježiš Ťa miluje!" Všetci sme ju kričali.

Po tomto tu cítim, že o tom musím niekomu povedať -  i viacerým: šťastným, či nešťastným, lebo poznám takých, čo ani v dobrom vzdelaní a práci zmysel nevidia. Tu Pán ukázal, aké ľahké je si odpustiť a že každý človek nie je ostrov. Je niekto, o koho sa Pán veľmi zaujíma a každý je niečím výnimočný...

                                                                                                                                                 M, 17 rokov