« Späť

Prichádza 10.ročník Godzone tour 2018 s otázkou: Chceme viac?

Prichádza 10.ročník Godzone tour 2018 s otázkou: Chceme viac?

Godzone projekt pripravuje výnimočný 10. ročník evanjelizačného turné. Téma tohto ročníka - Generácia KIOBK: CHCEME VIAC? - bola odhalená počas Godzone konferencie s názvom V hlbine. Minuloročné turné zlomilo rekordy v počte účastníkov a privítalo až 22 500 ľudí. Organizátori veria, že tento rok prekoná očakávania, a že počet účastníkov, ktorých sa dotkne radosť a nádej evanjelia, bude rásť.

Mesiac november je známy ako mesiac, kedy sa počas Týždňa cirkvi pre mládež, 300-členný tím dobrovoľníkov projektu Godzone presúva z mesta do mesta, aby čo najviac ľudí mohlo počuť o živote s Ježišom. Tento rok sa turné uskutoční v dňoch 12. až 17. novembra. Godzone tour 2018 sa nesie v téme Generácia KIOBK: CHCEME VIAC? „Vidíme dva rozmery v chápaní tejto témy. Prvý rozmer sa týka ľudí, ktorí nepoznajú Boha. Týchto ľudí chceme pozvať, aby hľadali niečo viac, a zároveň im ukázať, že môžu žiť život plný nádeje a zázrakov na ceste s Ježišom. V druhom rozmere chceme motivovať ľudí, ktorí už Boha poznajú a zažili Jeho lásku a uzdravenie, aby naďalej kráčali v odhodlaní zmeniť svet a urobili konkrétne skutky, ktorými toto odhodlanie potvrdia,“ objasňuje riaditeľ projektu Godzone Július Slovák a zároveň dodáva: „Nie je to výkon, ktorý nás poháňa, ale Kristova láska, ktorá nás nenechá nečinne stáť, ale prebúdza v nás túžbu konať dobré skutky. Toto je spôsob ako môžeme reálne vidieť ako sa na zemi rozširuje Božie kráľovstvo.“

Foto: Godzone tour 2017

Projekt Godzone vznikol v roku 2010 v náväznosti na prvé úspešné evanjelizačné turné s názvom ENTER THE GODZONE, ktoré sa uskutočnilo v roku 2009. Ľudia, ktorí sa podieľali na založení projektu Godzone uverili, že vstúpili do plánu, ktorý Boh pripravil pre Slovensko. „Nasledujúci vývoj tém jednotlivých turné IN THE STREETS, THE ONE a generácia KIOBK nás voviedli do vízie, že ako ARMÁDA KRÁĽA môžeme byť NEZASTAVITEĽNÍ a ZMENIŤ ATMOSFÉRU v našom okolí. Spoločne sme sa snažili posunúť naše životy na NOVÝ LEVEL, čo nás viedlo K ODHODLANIU ZMENIŤ SVET. Vieme však, že stále môžeme ísť hlbšie, a preto v nás znie otázka: CHCEME VIAC?“ priblížil históriu turné výkonný riaditeľ projektu Dávid Slavkovský.

Foto: Godzone tour 2017

A hoci by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že Godzone turné je iba veľká show vábiaca modernými efektami a umeleckými výkonmi, nedávno vydaný dokument s názvom „Behind the stage“ umožňuje nazrieť hlbšie akoby „za pódium“, kde sa to všetko odohráva. „Chceli sme ľuďom ukázať, že Godzone tour nie je len o tom, čo sa deje večer na pódiu, ale predchádza tomu celý deň, počas ktorého sa dejú rôzne, na prvý pohľad „neviditeľné veci“ – dobročinná aktivita, evanjelizácia v mestách, pozvánky na školách. Všetky tieto neviditeľné, no veľmi podstatné činnosti vedú k večernému programu, ktorý je vyvrcholením toho, čo sa celý deň deje v danom meste,“ vysvetľuje Michal Lačný, člen video tímu projektu Godzone, ktorý sa podieľal na tvorbe tohto dokumentu. Aj tento rok sa počas týždňa, v ktorom prebieha turné, vydá dobročinný tím do ulíc pomáhať charitám a neziskovým organizáciám, aby sa aj na týchto miestach mohlo praktickou pomocou šíriť evanjelium. Projekt Godzone tiež pripravil video záznam z minuloročného turné „Odhodlaní zmeniť svet“, ktorý je možné zakúpiť v Godzone shope.

Foto: Godzone tour 2017

______________________________________________________________________________________________________________________

Godzone je evanjelizačný projekt, ktorého stratégiou je budovať generáciu, ktorej ide o Božie kráľovstvo (KIOBK) a spolu v jednote a láske chce prinášať zmenu do svojich rodín, škôl a prác. Projekt Godzone je zastrešený Združením kresťanských spoločenstiev mládeže a jeho predsedom PhDr. ThDr. Jánom Bucom, PhD., kňazom Katolíckej cirkvi pracujúcim s mládežou, ďalej Tajomníkom pre mládež Konferencie biskupov Slovneska Dp. Ondrejom Chrvalom ThLic. a provinciálom rehole piaristov p. Jurajom Ďurnekom SchP. Chod projektu je financovaný vďaka príspevkom pravidelných aj jednorazových podporovateľov a jeho činnosť môžete podporiť na stránke: http://godzone.sk/podpora/