« Späť

Vyvrcholila päťmesačná príprava na SDM a R13

Vyvrcholila päťmesačná príprava na SDM a R13

Organizačný tím Svetových dní mládeže (SDM) 2013 zverejnil poslednú zo série piatich katechéz, s pomocou ktorých po prvýkrát v histórii Slovenska prepojil myšlienky svetového podujatia, na ktorom sa očakáva vyše dva milióny ľudí z celého sveta, s Národným stretnutím mládeže R13 v Ružomberku. Viacmesačnú duchovnú prípravu zastrešovala Rada pre mládež a univerzity KBS. Bola postavená na koncepte, ktorý vďaka námetom predstavil zákulisie najbližších i minulých SDM, ich patrónov i myšlienky pápeža, ktorý pozýva práve mladých na SDM.

"Hoci SDM a R13 privíta tisícky mladých ľudí až koncom júla, už niekoľko mesiacov sa na obe podujatia aktívne pripravujeme," hovorí Ondrej Chrvala, tajomník Rady pre mládež a univerzity KBS. Katechézy vypracovali skúsení lektori - Pavol Danko, dramaturg a režisér R13, kňazi Andrej Darmo, koordinátor slovenských pútnikov SDM, a Maroš Peciar SDB, riaditeľ festivalu Lumen v Trnave. Originálne názvy DNU, DOLE, OKOLO, VON a HORE pozývajú mladých, aby sa vydali na cestu hlbšie k sebe samému, k blížnemu a k Bohu. Aktivity k jednotlivým stretkám a ich modelový príklad pripravila Petra Heretová z Diecézneho centra mládeže v Španej Doline. Desiatky strán materiálov pre mladých, kňazov, katechétov a verejnosť sú k dispozícii bezplatne na www.rio13.sk.


Zoznam všetkých katechéz je možné nájsť TU.

Zdroj: Komunikačný tím SDM 2013
Snímka: Archív Pavla Danka

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Grateful, a lot for your setup, it influences us to have a persistently making level of circles habitually all over our world, So type for you, I promise you will make a gorgeous posts and permits ensured chat, parts appreciation, fantasti [Fun games](https://fun-games.io)
Odoslané 12.4.2024 11:08.