« Назад

Budme s Kristom práve dnes.

"Bdejte a modlite sa ,aby ste neupadli v pokušenie" Lk 22,46

Spánok .Veľmi dôležitý aspekt ľudskej existencie.Niekto možno drieme ľudovo rečeno 5 hodín, niekto dokonca aj 10 h. Každý sme na tom jedinečne a to čo stačí mne , to už nestačí Lucke,Lacimu,Tine ,Márií a pod.Práve ma prebudil náš Max.Bláznivý kohut , čo vrieska ráno o 5 h a Slnka ešte nikde :-). Nuž je to sčasti môj bio budík .S ním zabreše Dag do tichého dedinského povetria a kohúti spev sa znáša nad celou dedinkou .

Ježiš bol meditovať a napojiť sa na Nebeského Otca v poznaní , že bude musieť dokonať dielo ,ktoré spomínajú proroci v textoch o "Mužovi opovrhnutia na ktorom niet nič ľudského".Po ťažkej meditácií ,kde spoznáva dokonanú vôlu Otca v únave sa vracia z Olivového kopca dole. Učeníci chrápu , odfukujú si a napriek t...omu , že poznaju Krista ,ako Božieho Syna a vedeli, že by mali pretrvať v stave bdenia a modlitieb , tak neustáli.

Je to individuálne priateľia . Unava , choroba každému z nás iste nedovoľuje dlhé bdenie. Ale berme Pánové slová aspon dnes vážne. Kohut zaspieval , pes zabrechal a začína sa nový den,ale den jedinečný. Boh prevzal v plnej miere za nás vrcholne utrpenie kvôli nám. Sebe nepotreboval dokázať nič , ved bol Stvoriteľom.Chcel len nám dokázať , že si nás váži a chce nás mať vo večnosti pri sebe.

A tak Ježišová výtka , že čo nie sme duchovne pri nom je oprávnená.Nuž ked Boh urobil toto pre celé ľudstvo , tak skusme v dnešný veľký Piatok vziať do rúk Božie slovo a prečítať si , či premeditovať state o utrpení Krista.A aspon takto byť dlhšie "hore " s Kristom a duchovne nechrápať.Ved naspanie máme celú noc a toto si hádam Boh od nás zaslúži.

A tak skúsme na svojích pc čkách stlačiť funkciu "uspať", či "Off".Ved Boh si tu hodinku nášho bdenia cez svetlý den určite zaslúži a pc čko itak pofachčí zas celý rok. :-)

Priateľia požehnané sviatky Veľkej noci v nádeji na v zmrtvych vstanie Ježiša vám a vaším rodinkám želá Tibor.

Комментарии