« Späť

Zapáliť sviečku alebo modlitba za kňazov

Zapáliť sviečku alebo modlitba za kňazov

Mnoho krát sa vraví, že lepšie než preklínať tmu, je zapáliť sviečku. Alebo zažať lampu či baterku.

 

Veľmi ma trápi v dnešnej dobe nadávanie na kňazov, ako aj ich úpadok. Bratia a sestry,  svetlo temnota nepohltí, pokiaľ nie sme v jame, v čiernej diere, ktorá pohltí aj svetlo samotné. Cirkev sme my všetci. My máme byť svetlom sveta, lampou, ktorá rozháňa temnotu. Nenechajme svoje svetlo vyhasnúť. Nenechajme sa vtiahnuť do čiernej diery, kde už žiadne svetlo nie je.

Pre toto všetko chcem vás vyzvať aj dnes, a možno tak mnohí aj činíte, modlite sa za svojich kňazov! Oni sú pastieri, ktorí vás vedú. Veď ak pastier nebude svätý, tak celé stádo bude vydané na milosť Zlému. O to horlivejšie sa modlite a proste Pána Boha, nášho Otca na Nebi, za vašich kňazov a biskupov! Modlitba posilňuje celú Cirkev! Cirkev ste aj vy sami. Aj vy ste telom a údmi Pána Ježiša Krista. Ak nadávate na kňazov, nadávate samí na seba. Nerozkladajte a neničte Cirkev svojim vlastným pričinením. Všetci sme vyzvaní k službe, nie len naši kňazi. Buďte preto príkladom aj iným. Žite vieru, žite lásku, žite jednotu. A odpúšťajte si navzájom.

Ježišu, prosím ťa za tvojich verných a horlivých kňazov, za tvojich neverných a vlažných kňazov, za tvojich kňazov, ktorí namáhavo pracujú doma alebo v cudzine na ďalekých misijných poliach, za tvojich pokúšaných kňazov, za tvojich osamotených a opustených kňazov, za mladých ale i za zomierajúcich kňazov, za duše kňazov v očistci.

Ale nadovšetko ti odporúčam kňazov, ktorí sú mi najdrahší - kňaza, ktorý ma pokrstil, kňazov ktorí ma rozhrešili od mojich hriechov, kňazov na ktorých omšiach som sa zúčastnil a ktorí mi dali tvoje Telo a tvoju Krv vo svätom prijímaní, kňazov, ktorí ma učili a vzdelávali a všetkých kňazov, ktorým som dlžný iným spôsobom.

Ježišu, drž si ich blízko pri svojom Srdci a hojne ich požehnávaj v tomto čase i vo večnosti.

Amen.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Veľmi dobrý a poučný príspevok.
Odoslané 26.8.2012 18:26.
Súhlasím... modlím sa za kňazov a rehoľníkov, rehoľníčky. Som si vedomá toho, že nohé problémy vznikli pre chýbajúce modlitby ich ovečiek...
Odoslané 26.8.2012 21:02.
Aj ja súhlasím.
Panna Mária, Kráľovná apoštolov, pomáhaj všetkým kňazom a misionárom, a oroduj za tých, čo ešte nepoznajú Ježiša Krista. Amen.
Odoslané 26.8.2012 21:35.
Odoslané 26.8.2012 21:56.
Veru veľmi sa nám treba modliť za kňazov. Pripájam sa k vám.
Odoslané 26.8.2012 21:57.
Amen. Modlitby sú veľmi potrebné, Panna Mária vo svojich posolstvách z Medžugoria stále vyzýva na modlitby za kňazov, pretože ako ona hovorí, bez nich by sme neboli nič! A nakoniec, ako sa budeme modliť za kňazov, tak takých budeme mať
Odoslané 27.8.2012 13:29.