« Späť

Vzájomné pochopenie?

Vzájomné pochopenie?

Kto z nás by ho neprijal? Kto by ho neocenil?

Túžba kráčať za Bohom? Áno, tá tam je. Túžba žiť ,,lepší,, život? Aj tá. Túžba chváliť Ho? Aj tá. Ale predsa to nie je také aké by som chcela aby to bolo, alebo po akom túžim. 

Občas sa sama seba pýtam : Čo chce Boh odo mňa? Aké ma so mnou plány? ...Ak ste zažili aspoň jeden koncert Godzone, alebo eSPé, tak viete, že sa tam často hovorí o tom, že máme sa dať Bohu celý, máme výjsť zo svojej pohodlnosti a kráčať za Ním. Že máme vyhodiť všetko zlé a nepotrebné z nášho života a máme začať žiť život s Kristom. Pýtam sa seba: Žijem život s Kristom? Žijem život, ktorý by sa Bohu páčil? Hladám odpoveď.... ale márne. Odpoveď nemám.  A teraz zase opačné: žijem život s Kristom, chodím do kostola... ale - pochopenie zo strany priateľov neprichádza. ,,Stala sa svätou?,, ,,Osvietilo ju?,, (to je ten lepší prípad.)  Začínajú pochybnosti. Som na tej správnej ceste? Patrím k tým, ktorí pre mňa nemajú pochopenie a pre ktorých je Kristus len ich viera prípadne len povinnosť či nejaká tradícia- česť výnimkám - ? A ja túžim po niečom väčšom. Kto to vie zmeniť? ....Stačí moja túžba? keď nič sa nemení a mňa už prestavá baviť ten život číslo 1 v ktorom sa nič nemení a ktorý mi nič nedáva? 

Na jednej strane po tom mojom ,,osvietení,, :D :D túžim po niečom inom ako som túžila pred niekoľkými rokmi, mám iné hodnoty a na druhej strane som tam kde som bola.  Ako sa realizovať keď som len 1 z 10 a možno aj 100-ky ľudí, ktorí túžia po niečom takom. Čo zmôžem sama? Veľa otázok a málo odpovedí. 

P. S.: Dalo by sa o tom písať aj 3dní ale hádam moja myšlienka bola pochopená aj takto v krátkosti. 

P.S. : Vrelá vďaka za všetky prečítania a hlavne reakcie a prípadne modlitby.