« Späť

Čomu SKUTOČNE veria katolíci

Čomu SKUTOČNE veria katolíci

Uveďme veci na pravú mieru-podnadpis zaujímavej knižky,ktorej titul je nadpisom tohto blogu.

 

 

Po mnohých horúcich výmenách názorov som siahla po knižke, ktorá dlho ležala nedotknutá v mojej knižnici. Myslela som si, že ako diplomovaná teologička viem na čom som a toto nepotrebujem....a nie je to celkom tak. Ukázalo sa, že sú veci, ktoré ma ničili, v skutočne úplne inak ako zmýšľa väčšina a ako, žiaľ, počuť aj spoza ambonov katolíckych kostolov. Knihu vydali Redemptoristi ,r.2006- takže katolíci nemusia mať obavy, že ide o niečo proti nim. Na začiatku je krátky test:

Napríklad: Ktoré z uvedených tvrdení sú pravdivé?

+.Ak budete chodiť na sv.omšu a pravidelne sa spovedať, prídete do neba.

+Kto neverí v Cirkvou schválené mariánske zjavenia, ťažko hreší

+Rozum nehrá v našej spáse žiadnu úlohu, treba mať len vieru......

a pod.

????????????????

Odpovedí na takéto otázky je v knižke 52. A niektoré sú prekvapujúce.

Nech vás neodradí, že nenájdete Imprimatur. Je tam Imprimi potest. To je podobné a pod ním je podpísaný bývalý provinciál redemptoristov, ktorého mnohí poznajú z ľudových misií. Páter Michal Zamkovský.Ak príde do Vašej farnosti, neváhajte na tie misie ísť a spovedať sa uňho je zážitok na dlhé roky.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Nuž výsledok troch otázok kvízu je, že ani jedna z kladných odpovedí na tri otázky nie je správna. Knižka nás naučí, ako správne formulovať naše vyjadrenia o viere.
Odoslané 3.1.2013 9:05.
Pokoj a dobro. Najdôležitejšie je UVERIŤ, že Boh je Láska a Dobro a že z lásky k nám poslal svojho Syna, aby nás zachránil a spasil. Všetko ostatné VYPLÝVA z toho, že sa od Boha naučíme milovať. Skutočne milovať. Spovede, omše, ružence, novény, pobožnosti... to potom všetko môže vyplývať z toho, že MILUJEM JEŽIŠA KRISTA a jeho Cirkev.

PS Viem, aké výmeny myslíš. Zaujímavé je, že MartinŠ, neborák, pod ťarchou dôkazov a usvedčenia nič "lepšie" nevymyslel, len zakázal komentáre pod príspevky JEHO učenia. Je to však - ako celok - heretické učenie. Odporúčam sa mu viac nedávať pozornosť. Nerozoznal lásku, ktorou sme sa mu venovali, aby zišiel z bludnej cesty. Každý si môže vybrať: buď učenie Cirkvi alebo učenie MartinaŠ. Ja si vyberám Cirkev, lebo TAM MÁM KRISTA.
Odoslané 3.1.2013 16:51 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Kto by si túto knižku želal a nie je zohnateľná, mám ju v elektronickej podobe, môžem poslať mailom.Môj mail je na profile.
Odoslané 4.1.2013 12:42.
Jej, Irmuška, to by bolo super, keby si mi ju poslala. emoticon
Aby som mohla čítať hneď. Aj tak si ju kúpim hneď ako sa mi podarí zohnať. Pre syna a do budúcnosti je lepšie mať knihu v "riadnom" "papierovom" vydaní.
Odoslané 7.1.2013 10:06 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.