Blog

« Späť

Odpustová slávnosť povýšenia sv. kríža

Nedeľa 18. septembra bola pre naše rómske duchovno-spoločenské stredisko významná. Bola časom milosti pre mnohých. Slávnostnou liturgiou sme poďakovali za dielo spásy, ktoré raz a navždy vykonal Ježiš Kristus na dreve kríža. Kríž sa od tejto chíle stal znamením, na ktoré sa s vierou pozeráme. A ako Mojžiš vyzdvihol na púšti hada, tak musí byť vyzdvihnutý aj Syn človeka. (Jn, 3,14) Pohryzení na púšti sa s vierou pozerali na toto znamenie, tak isto je potrebná viera, keď sa pozeráme na kríž.

Môžete si vypočuť homíliu, ktorú povedal Cyril Hamrák, kaplán z Važca:

Liturgiu doprevádzala kapela Jekh drom.

Na túto odpustovú slávnosť sme sa pripravili modlitbou krížovej cesty, ktorá bola spojená aj s obetou: v noci sme rozíjmajúc o kristovom utrpení, smrti a zmŕtvychvstaní vystúpili na krížovskú kalváriu. Pred svätou omšou mnohí ľudia prijali Božie odpustenie vo sviatosti zmierenia a nastúpili na cestu pokánia.

 

Fotky z odpustovej slávnosti.

Fotky z krížovej cesty

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Pán kaplán, máte úžasnú trpezlivosť. Vyzerá to tak, akoby Ste robili na poli neoranom.
Nech Vás Pán požehná a dá Vám dvojnásobnú silu.
Odoslané 21.9.2011 18:55.
Skutočne, musím potvrdiť Štefanovu zanietenosť a zároveň jednoduchosť. Vďaka Pánovi za Roba Neupaera, p. kaplána Štefana a mnohých ďalších, ktorí s veľkou trpezlivosťou a nadšením pracujú pre Božie kráľovstvo v Krížovej Vsi.
Odoslané 21.9.2011 20:16.
Asi nepoznáte pomery u nás v Krížovej VSi, ale nevadí. Popozerajte si stránky nášho centra, spoločenstiev, kapiel Jekh drom a Džido pani.. a zistíte, že veriaci ktorých mi Pán dal sú pripravení slúžiť iným, a nie že je to pole neorané. Možno bolo kedysi také obdobie, alebo sú medzi nami ľudia, ktorí radostnú zvesť evanjelia neprijímajú, ale to už je vec ľudskej slobody a zároveň nádeje z môjho pohľadu.. že sa to raz zmení. Martin Lojek vyzdvyhol zásluhy Róberta Neupauera a toto môžem potvrdiť.. každý deň ďakujem Pánovi za Róba. Mnohému sa aj ja učím od neho, hoci som kňaz.
Odoslané 21.9.2011 23:45 ako reakcia na Jozef HORVÁTH.
Prepáčte za moj unáhlený a nesprávny úsudok. Ozaj nepoznám pomery u Vás. Žijem na juhu Slovenska, a tu je situácia trochu iná, bohužiaľ.
Prajem Vám všetkým veľa úspechov v spoločnej práci, a najmä božieho požehnania.
Odoslané 22.9.2011 19:48 ako reakcia na Štefan Hrbček.