« Späť

Pohreb zosnulého biskupa Františka Tondru

Pohreb zosnulého biskupa Františka Tondru

(Bratislava 4. mája (TASR)): - Spišská diecéza dnes (4. mája 2012) v popoludňajších hodinách vystaví telo zosnulého emeritného spišského biskupa Františka Tondru v Kaplnke Zápoľských v Katedrále sv. Martina v Spišskej Kapitule. Až do jeho pohrebu sa budú v katedrále každý večer o 20.00 h konať modlitby.

 

 

Zádušná svätá omša za zosnulého biskupa sa uskutoční v utorok (8. 5.) o 16.00 h. "Na konci tejto svätej omše budú môcť krátko prehovoriť zástupcovia farností, v ktorých otec biskup pôsobil ako správca farnosti, ako aj zástupcovia inštitúcií, rád a komisií, s ktorými otec biskup spolupracoval," informoval hovorca Spišskej diecézy Peter Majda. V stredu (9. 5.) sa zádušná omša uskutoční v jeho rodisku - v Kostole sv. Jána Krstiteľa v Spišských Vlachoch, a to o 18.30 h.

Pohreb Tondru sa bude konať v Katedrále sv. Martina vo štvrtok (10. 5.) o 10.00 h. Hlavným celebrantom pohrebnej svätej omše bude košický arcibiskup a metropolita Bernard Bober. Po svätej omši uložia pozostatky biskupa Tondru na cintoríne v Spišskej Kapitule.

Tondra zomrel vo veku nedožitých 76 rokov. Začiatkom apríla podstúpil komplikovaný zákrok na srdci a hoci sa začal postupne uzdravovať, vo štvrtok (3. 5.) nečakane zomrel.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Pán ho oslávi - v našich srdciach ostane v sláve...
Odoslané 5.5.2012 14:23.