« Späť

Relikvie Pátra Pia poputujú vo februári do Ríma

Relikvie Pátra Pia poputujú vo februári do Ríma

Vatikán 4. januára – Mestečko San Giovanni Rotondo sa 3. februára rozlúči s relikviami sv. Pia z Pietrelciny, ktoré na pár dní poputujú do Ríma. Urna s telom svätca pricestuje najskôr do Baziliky sv. Vavrinca (San Lorenzo al Verano), ktorú spravujú menší bratia kapucíni. Okrem relikvií pátra Pia si tu budú môcť veriaci uctiť aj pozostatky svätého Leopolda Mandića. Pozostatky svätcov budú vystavené v antickej bazilike počas celého dňa 4. februára. Na ďalší deň budú prevezené do farnosti San Salvatore in Lauro v historickom centre mesta, a odtiaľ budú prenesené v procesii do Baziliky sv. Petra. 
V sobotu 6. februára o 10. hod. prijme Svätý Otec na Námestí sv. Petra členov modlitbových skupín Pátra Pia, zamestnancov Domu útechy a veriacich z Arcidiecézy Manfredonia, Vieste a San Giovanni Rotondo.
Dňa 9. februára v ranných hodinách bude pápež František na vatikánskom námestí sláviť slávnostnú eucharistiu spolu s menšími bratmi kapucínmi z celého sveta.
Počas slávenia Popolcovej stredy 10. februára poverí Svätý Otec približne tisíc misionárov milosrdenstva, aby sa stali „znamením materinskej starostlivosti Cirkvi o Boží ľud, aby vstúpil do hĺbky bohatstva tohto tajomstva, ktoré je pre vieru podstatné“ (Misericordia vultus 18).
Dňa 11. februára sa po slávnostnej eucharistii s Mons. Rinom Fisichellom, predsedom Pápežskej rady na podporu novej evanjelizácie, vrátia relikvie svätého Pátra Pia z Ríma späť do jeho rodnej Puglie. Po vystavení v meste Foggia a v rodisku svätca Pietrelcine sa 16. februára vrátia na pôvodné miesto do jemu zasvätenej baziliky v San Giovanni Rotondo. -ej-
 

zdroj:http://sk.radiovaticana.va/

Pre MK Rastislav Mečiar