« Späť

Svätý Otec sa vrátil z duchovných cvičení, stretne sa s rímskymi dekanmi

Svätý Otec sa vrátil z duchovných cvičení, stretne sa s rímskymi dekanmi

Vatikán 10. marca – Dnes doobeda v Aricci pri Ríme Svätý Otec a členovia Rímskej kúrie ukončili duchovné cvičenia, ktoré spoločne prežívali od nedele 5. marca. Tak ako po iné dni začali svoj program svätou omšou o 7.30, ktorú dnes pápež František obetoval za Sýriu. Taktiež sa rozhodol poslať na pomoc chudobným v Aleppe sumu 100-tisíc eur, v ktorej je zahrnutý aj príspevok od členov Rímskej kúrie. Dar bude odovzdaný prostredníctvom Pápežskej charity a rozdelený Kustódiou Svätej zeme.
Po raňajkách sa exercitanti stretli pri uvedení do záverečnej meditácie s témou: „Prázdny hrob a zmŕtvychvstanie“. Na záver duchovných cvičení pápež František srdečne poďakoval pátrovi Giuliovi Michelinimu za jeho zodpovednú prípravu obsažných podnetov na meditovanie a osobitne vyzdvihol jeho prirodzený a úprimný spôsob podávania podnetov, bez štylizovania sa. „Ďakujem ti, že si bol ‚normálny‘“, povedal pápež František.
Svätý Otec sa už o 11.30 vrátil do Vatikánu. Večer o 17.00 hodine sa presunie na Rímsky vikariát, kde sa stretne s dekanmi rímskej diecézy, čiže farármi, ktorí sú na čele jednotlivých rímskych prefektúr. Stretnutie Rímskeho biskupa s dekanmi diecézy má súkromný charakter a zapadá do bežnej praxe Svätého Otca, informovala zástupkyňa Tlačového strediska Svätej stolice Paloma Ovejerová. -ab-  

zdroj:http://sk.radiovaticana.va/

Pre MK Rastislav Mečiar