« Späť

Boj o duše svojich detí

Boj o duše svojich detí

Ak ochorie naše dieťa, myslím, keď ochorie ťažko telesne, sme ochotní pre neho urobiť čokoľvek. Navštíviť špecialistov, žiadame, aby nám o danej chorobe povedali čo najviac informácií, súhlasíme s hospitalizáciou, operáciou, zoženieme najkvalitnejšie lieky, prebdieme pri chorom dni a noci, sme ochotní obetovať všetky úspory, ba si i požičať... Vyložíme VŠETKO úsilie na to, aby sme nič nezanedbali, aby sme mu čo najviac pomohli... Vrátane modlitieb a obetovaní sa...

Ak ochorie naše dieťa po duchovnej stránke, a jeho duša je ohrozená pre večné spasenie, tvárime sa, že sa nič nedeje...

NIKTO NEBIJE NA POPLACH!!!

Je také ťažké, rozprávať sa s dospelými deťmi, o tom, že žijú v nemanželskom zväzku?
Je také ťažké hovoriť o posvätnosti manželstva?
Je také ťažké povedať VLASTNÝM DEŤOM, že žijú v ťažkom hriechu?
Že ich duša je v životu ohrozujúcom stave?
Že sa dobrovoľne odlučujú od stola Pánovho?
Že sa dobrovoľne vzdávajú Najsvätejšej Eucharistie?
Že sa VEDOME oberajú o Pánovo požehnanie?
Že neprežívajú život tak, ako za nich pri svätom krste rodičia a krstní rodičia sľubovali Pánovi?
Rodičia, ako milujeme vlastné deti, keď je nám ĽAHOSTAJNÉ, v akom stave je ich duša?
Nemôžem byť predsa veselá, ak viem, že moje dieťa zomiera...Na ťažkú chorobu, horšiu, ako malomocenstvo, že stojí nad pekelnou priepasťou...
Milí rodičia, kto naše dieťa vytrhne z rúk diabla, ktorý sa teší, že mu táto duša už - už patrí?
Svätým krstom a Sviatosťou birmovania sme sa stali Božími deťmi, preto sa usilujme žiť ako naozaj Božie deti.
Kráľovstvo Božie je pripravené aj pre naše deti...   Alebo o to nestojíme?

 

obrázok: http://zivotysvatych.okamzite.eu/MARIAEM_JEZIS_MARIA/

Svaty_Lonard_porto_maurizio/svata_Veronika_Giuliani_hovori_ku_knazom/

SVATA_VERONIKA_GIULIANI_KNAZOM_subory/JEZIS%20PLACE_%20Prayer%20Jesus.jpg

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Lk23,28 Ježiš sa k nim obrátil a povedal: "Dcéry jeruzalemské, neplačte nado mnou, ale plačte samy nad sebou a nad svojimi deťmi.
Odoslané 13.8.2012 10:11.
V dnesnej dobe su nase deti vystavene velkym nastraham. Nechapem,preco nam rodicom viac zalez na zdravom tele nesich deti,na tom co maju oblecene ,co jedia. Sme lahostajni k dusiam. Prijimame dobrovolvne " POHANSKE PRAKTIKY",ani sa nad tym nezamyslame. Je to novodoby " MOR".V sterdoveku ked rodonu zasiahla choroba,tak vrucne prosili Pana o uzdravenie .Ked nase deti ziju v konkubinate ,ale ked sa rozvadzame berieme to ako trend. Boze, bud nam milostivy a zachran nase rodiny.
Odoslané 13.8.2012 10:28.
Vieš Evka, niekedy samotní rodičia svoje deti vedú do takéhoto života. Jarmilka, to, že veriaci prijímajú pohanské praktiky nie je nič nového. Stále sa opakuje to isté. A nielen to, mám pocit, že sa tu rozširuje novodobý Nikolaitizmus. Evka mi napísala, že som radikál. Ja sa len chcem brániť a chrániť.
Odoslané 13.8.2012 13:42.
Byť radikálom je ale často potrebné- najmä rodičia a učitelia. To neznamená mlátiť rukou ani slovami, ake argumentami. A tie nám Duch Svätý vnukne, ak o ne vytrvalo prosíme. I keď to dlho trvá.Že si vieru treba brániť, o tom sú všetky listy sv.Pavla....pravda, inak bude brániť kňaz, inak rodič, inak priateľ......Veď- neviem, kedysi boli v knižkách aj "cudzie hriechy"- patrilo tam aj pri hriechu iného mlčať, teda nezaujať stanovisko.
Odoslané 13.8.2012 18:13.
No radikál, ale radikál s láskou, pretože radikál bez lásky je čistý fanatik a bohužiaľ, aj takí sú. Voliť si však niekedy medzi presvedčením a obľúbenosťou je ťažké. Keď si zvolí presvedčenie, často ostáva sám.
Odoslané 13.8.2012 18:32 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Trafil si klinec po hlavičke, povedal si to podstatné- radikál s láskou!!!!
Taký je Pavol, taký je Ježiš-nášPán, také sú mnohé postavy cirkevných dejín až do súčasnosti.Ďakujem,fakt.
Odoslané 13.8.2012 18:45 ako reakcia na Miroslav Čonka.
http://gloria.tv/?media=289528 Radikálny pre Krista.
Odoslané 13.8.2012 18:51 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Radikál - priebojný, nekompromisný človek, extrémista
Ježiš radikál
Iz 53:3 Opovrhnutý a posledný z ľudí, muž bolestí, ktorý poznal utrpenie, pred akým si zakrývajú tvár, opovrhnutý, a preto sme si ho nevážili.
Stál o chudobných, slabých a utláčaných
Bol zbitý a zosmiešňovaný pre svoju vieru
Bol zradený tými, ktorí mu boli najbližšie
Jeho učenie šlo proti všetkému čo bolo známe
Prišiel zomrieť za tvoje hriechy
Ježiš Kristus bol radikál
Bol extrémista vo svojom presvedčení
Radikálne zmenil spôsob akým ľudia spoznávajú pravdu
Keď mu uveríš, radikálne zmení tvoj život

Preklad k videu je pod videom, ale dávam to aj tu. Čo sa píše v tom videu.
Odoslané 13.8.2012 18:53 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Milí moji, ďakujem Vám za Vaše komentáre. Veru tak, poznáme aj pridružené - cudzie hriechy, hriechy, keď súhlasíme s hriechom, hriechy, keď mlčíme, keď sa má povedať pravda nahlas ... keď sa bojíme, že nás vysmejú, zapierame samého Krista. Pre hriechy tela Pán Ježiš bol ťažko, preťažko bičovaný, boli mu vytrhávané kusy tela s tými ostrými, klincami nabitých bičov...Predrahá Krv Krista Pána bola prelievaná za nás, ktorí si nedokážeme rozkázať a hriech už nedokážeme ani pomenovať jeho pravým menom. Telo nám rozkazuje a zabíja ducha i dušu...Preveľká zodpovednosť padá na plecia rodičov i krstných rodičov, ktorí sľubovali krstný sľub...Pane, daj nám silu, aby sme dokázali plniť tvoju svätú vôľu, že z našich detí a krstných detí vychováme ľudí, pre ktorých si pripravil nebo. Daj, aby naše sľuby neboli len prázdnou slamou, ktorá sa vyhodí do ohňa...
Odoslané 13.8.2012 21:03.
Tvoje slová ma veľmi bolia Evka. Som pre to dosť smutný. Si tvrdá.
Odoslané 13.8.2012 21:07 ako reakcia na Eva Vráblová.
Mirečko, je mi to ľúto, ale nemôžem inak...
Odoslané 13.8.2012 21:10 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Mily Mirko slova Evicky su tvrde ,ale len cez kriz sa dostaneme k Jezisovi.Pan JEZIS DOBROVOLNE vzal na seba kriz a do poslednej kvapky krvi trpel,lebo chcel aby nik nezahynul v pekelnom ohni. Len vtedy zachranime svoje deti aj seba ak budeme k sebe tvrdy. Vsetci ,ktori su tazko chori sa musia uspokojt s tym ,ze maju aspon dobru postel,dobreho opatrovatela a my zdravy sa nevieme zmestit do koze...... Musime sa ozaj bat ,ze za kazde slovo budeme sudeni a ozaj to brat vazne ,nie ako frazu. Pocitajme s tym ,ze vela ludi nas nebude chapat. Nasa povinnost je napominat sa v laske .Kazda dobra matka urcite velmi trpi ,ked jej dieta bludi. Preto ja chapem Evickine tvrde slova,lebo casto musime bojovat o svoje deti ,aby sa nedostali do osidiel zleho .Tento dnesny svet ma mnoho lakadiel a vsetko dokaze ospravedlnit. Beda tomu ,kto pohorsuje .
Odoslané 14.8.2012 9:09 ako reakcia na Miroslav Čonka.
sv. Ján Mária Vianney : O NEČISTOTE (kázeň)

Zviažte mu nohy a ruky a vyhoďte ho von do tmy; tam bude plač a škrípanie zubami. (Mt 22, 13)

Ak nás každý smrteľný hriech môže uvrhnúť do pekla, tak čo potom hovoriť o hanebnom hriechu nečistoty? Či už samotný názov tohto hriechu nedesí každého človeka, a tým viac kresťana? Ách, keby som vám mohol predstaviť dôkladne, akým čiernym a odporným priestupkom je tento hriech, tak by ste sa mu možno starostlivejšie vyhýbali a cítili by ste voči nemu väčší odpor! Môj Bože! Ako sa môže kresťan oddávať vášni, ktorá tak strašne ponižuje, ktorá ho zahanbuje a uponižuje ako nerozumné zviera! Ako sa môže oddávať tomuto – jednoducho povediac – zločinu, ktorý šíri v ľudskej duši také strašné zničenie? A predsa on, kresťan, je svätyňou Boha a živým údom toho Mystického Tela, ktorého Hlavou je Ježiš Kristus. – A prečo sa človek topí v blate ohavnej neviazanosti, ktorá mu skracuje život, pozbavuje ho dobrého mena a vystavuje nešťastnej večnosti? Aby ste sa vystríhali tomuto hriechu, predstavím vám najprv celú jeho ošklivosť; po druhé, poviem vám, akým spôsobom sa ho môžeme uchrániť; po tretie, ukážem vám príčiny tohto hriechu, a nakoniec vás poučím, aké prostriedky treba používať, aby ste sa pred ním uchránili.

http://www.pomocnudznym.sk/vianney/o_necistote
Odoslané 15.8.2012 20:42.
Nechápem prečo sa to nazýva hriech nečistoty. Je to proste smilstvo a tak to je. Všetci skončia v pekelnom ohni, až kým peklo nebude zničené, ak sa nedajú na pokánie.
Odoslané 16.8.2012 19:29 ako reakcia na Eva Vráblová.
Ja neviem, Mirko, prečo...možno pre to, že sa telo poškvrní hriechom, ktoré dovtedy bolo chrámom Boha. Telo už nie je čisté. A možno pre to, že poznáme veľa druhov nečistoty, nie iba smilstvo, ale aj cudzoložstvo, atď...
Ale nikdy nezabudnime na Sviatosť zmierenia, kedy nám Boh odpustí každý hriech, aj keby naše hriechy boli červené sťa šarlát...ponorí ich do svojho nekonečného milosrdenstva a duša bude žiariť ako práve napadaný snehobiely sneh...Pán Ježiš sv. Faustínke sľúbil, že hriechy, z ktorých sa duša vyspovedá, už nikdy nepripomenie, že bude, ako keby sa ani nikdy nestali...Úžasná sila a milosť a láska Božieho milosrdenstva!
Odoslané 16.8.2012 19:43 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Áno, raz som čítal taký príbeh, že niektorá žena sa rozprávala s Ježišom a povedala o tom biskupovi. Ten jej povedal, že nech sa ho spýta, aký hriech má. Ona sa spýtala Ježiša a prišla za biskupom. Povedala mu, že Ježiš si na žiadny nespomína. On sa usmial a uveril jej. Mám rád 32 žalm čo sa týka spovede a tak. Ten je taký povzbudzujúci a pravdivý.
Odoslané 16.8.2012 19:59 ako reakcia na Eva Vráblová.
A ináč, cirkev udelila aj čiastočné odpustky pre tých, ktorí aspoň pol hodinu denne čítajú Sväté Písmo. emoticon
Odoslané 16.8.2012 20:02 ako reakcia na Eva Vráblová.
Prepáč, že toľko vypisujem tu, a toto už ani nie je ku téme. Ale sú ľudia, ktorí veria, že len v prvý piatok v mesiaci sa má spovedať a že len vtedy sa spovedá. Vyznať svoje hriechy a robiť pokánie, už bolo v židovskej tradícii zaužívané. Ale len Boh mal moc odpúšťať hriechy. Ježiš túto schopnosť a možnosť dal apoštolom, aby každý vedel, že v Ježišovi je svet zmierený s Bohom, a každý, komu odpustia apoštoli a jeho kňazi, tomu bude odpustené. Keď Ježiš verejne vyhlásil, že niekomu odpúšťa hriechy, tak tým zároveň prehlásil, že On je Boh. Jedine Boh mohol odpúšťať.Čo bolo teda ťažšie? Povedať vstaň a choď, alebo odpúšťajú sa ti hriechy?
Odoslané 16.8.2012 20:11 ako reakcia na Eva Vráblová.
Ó, Žalm 32 je prekrásny!
11 Radujte sa, spravodliví, v Pánovi a plesajte, jasajte všetci, čo máte srdce úprimné.
Odoslané 16.8.2012 20:22 ako reakcia na Miroslav Čonka.
Spravodiví v Pánovi, teda tí, ktorí nie sú ospravedlnení vlastnou spravodlivosťou, ale sám Pán Boh ich ospravedlnil svojou milosťou.
Odoslané 16.8.2012 20:55 ako reakcia na Eva Vráblová.
Ukazujem 1 - 20 z 43 výsledkov.
z 3

Celý profil
Ž95,1 Poďte, plesajme v Pánovi, oslavujme Boha, našu spásu.

Eva patrí aj do:

Priatelia

Štefan Hrbček
Martin Lojek
Anna Lojeková
Ján Pankovčin
Robert Krett
Martin Majda
Marcela Bagínová
Eva Baranovičová
júna 19
Daniel Ruščák komentoval príspevok od autora Eva Vráblová, blog Bohu vďaka!....
12:22
októbra 21
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Rodičia, viete, čo si vaše deti kupujú na desiatu?.
15:19
mája 4
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Deti - ako plod manželskej lásky.
11:53
apríla 16
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Súcitíme.
12:27
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Súcitíme.
12:19
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Súcitíme.
12:13
apríla 12
Eva Vráblováaktualizovaný blog, Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:43
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Priatelia sú hviezdy na nebi.
17:39
apríla 10
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Milujem, milujem svoj život.
17:22
apríla 8
Eva Vráblová napísal nový príspevok, blog Čokoľvek ste urobili jednému z týchto mojich najmenších....
16:42
Odoberať aktivity Eva Vráblová. (Otvorí sa v novom okne)