Blogs

« Back

Čína: Deti z mesta Kindergarten boli nútené podpísať ateistické vyhlásenie

Čína: Deti z mesta Kindergarten boli nútené podpísať ateistické vyhlásenie

Vzdelávacie úrady v čínskej oblasti Lishan začali robiť nátlak na odstránenie náboženskej viery v  meste Kindergarten. Vyžadujú od študentov, aby podpísali vyhlásenie, že budú „obhajovať vedu, podporovať ateizmus a brániť sa teizmu“.

Podľa správy, ktorú vypracovalo Colsonove centrum záväzok tiež vyžaduje, aby žiaci sľubovali, že nebudú sledovať náboženské webové stránky alebo sa zapájať do náboženských fór online.

Podľa tohto plánu školy budú mať zakázané zobrať učiteľov, ktorí majú náboženské presvedčenie. „U existujúcich učiteľov sa vyžaduje zvýšený dohľad, vrátane komplexných inšpekcií prípravy učiteľov na vyučovacie hodiny s cieľom vykoreniť všetok náboženský obsah “ hovorí správa.

Žiaľ, študenti v iných častiach Číny boli tiež nútení k tomu, aby prijali protináboženské záväzky. "Existujú správy o študentoch, ktorí odmietli podpísať,  a boli za to bití."

Zdá sa, že prezident Xi Jinping, najmocnejší čínsky vodca od čias Maa, má protináboženské predsudky. „Veriaci v južnej Číne boli nútení strhnúť obrazy Ježiša zo svojich stien a nahradiť ich obrázkami Xi Jinpinga,“ avizuje správa.

Presadil  povinné oddelenie detí od náboženského života ako základný prvok pri presadzovaní čínskeho oficiálneho ateizmu.

Podľa Wall Street Journal je možné, že prezident Xi reaguje na známky ekonomickej nestability v Číne. „Čínski spotrebitelia a podniky strácajú dôveru. Predaj automobilov klesol. Trh s nehnuteľnosťami sa zablokoval. Niektoré továrne nechávajú pracovníkov doma dva mesiace pred veľkým sviatkom Lunárneho Nového roka. “

Ak komunistická strana neudrží situáciu, ľudia môžu spochybniť jej autoritu a legitimitu. Autoritatívni lídri často hľadajú obetných baránkov a kresťania sa môžu nachádzať „na ich muške“. „Sú ako prívrženci toho, čo mnohí Číňania považujú za „západné “náboženstvo, tak možno spochybniť ich lojalitu. A pravdepodobne sa nebudú pripájať k kultu osobnosti Xi, takže budú na to ideálnymi cieľmi, “hovorí  Colsonove Centrum.

V septembri 2017 vládni úradníci dali prehlásenie pre viac ako sto kresťanských kostolov, že deťom je zakázané navštevovať bohoslužby a vstupovať do kresťanských mládežníckych skupín. „V oznámeniach sa uvádza, že neplnoleté osoby, ktoré sa pokúsia vstúpiť do kostola, budú odvrátené pri dverách, aj keď ich sprevádzajú rodičia.

Je neuveriteľné, že učitelia majú tiež zakázané navštevovať katolícke alebo protestantské kostoly v okrese Yonglin.

Preklad z God reports

https://blog.godreports.com/2019/02/china-kindergarten-kids-forced-to-sign-atheist-declaration/

Foto: Geograph