« Back

Výkrik v úzkosti

Výkrik v úzkosti

V čase, keď moderná medicína navrhuje pôst ako jednu z najlepších prírodných terapií, Panna Mária nás tiež pozýva k pôstu, ale k takému, ktorý prináša trvanlivé plody. Ukazuje nám mimoriadnu silu a moc pôstu, na ktorý Cirkev už dávno zabudla. Ako vyriešiť veľkú časť našich súčasných problémov? Ako zvíťaziť nad mocnosťami zla, ktoré často narúšajú pokoj v našich srdciach a súlad v rodinách? Ako si privolať uzdravenie v čase choroby?

Začnime otázkou, aby sme zistili, či človej reaguje celkom normálne.
Predstavte si, že idete pozdĺž rieky v jeden decembrový deň a je treskúca zima. Zrazu začujete plač topiaceho sa dieťaťa. Dieťa má dva, či tri roky, a keď mu neposkytneme pomoc a neskočíme do vody, utopí sa. Čo urobíte? Máte naozaj odvahu skočiť do vody s vedomím, že je veľmi studená, ba až ľadová?
Samozrejme, že skočíte, lebo chcete zachrániť tento život, nemôžete nechať dieťa zomrieť, keď máte možnosť zachrániť ho: veď predsa skočiť do vody je dosť jednoduché.

Pôst je to isté!


Pôst vám dáva možnosť zachrániť životy. Nedopustiť, aby mladí duchovne zomierali, aby deti rovnakým spôsobom zahynuli a celé rodiny sa rozbili. Na Západe (na Východe to tak nie je) sme už viac, ako polstoročie opustili pôst, čo spôsobilo nevídané škody. Zbadali ste súvislosť medzi zanechaním pôstu a pôsobením satana a jeho démonov, ktorí mohli ľahko preniknúť až do lona samej Cirkvi. Dvere už neboli zatvorené.


Výzva Panny Márie v Medžugorí je ako výkrik v úzkosti nie pre seba, ale pre nás: "Zanechali ste pôst!" Zanechali ho hlavne ľudia na Západe, treba sa k nemu vrátiť. Je to veľmi účinné! Panna Mária v Medžugorí nám dala 5 bodov - tzv. 5 kameňov, ktoré máme dodržiavať, aby sme sa stali svätými (aby sme mali v sebe plnosť lásky), ale aj preto, aby sme zvíťazili nad satanom. Týchto 5 bodov predstavuje akoby základnú orientáciu - hlavné smerovky na našej ceste k Bohu.
Bod číslo 2. hovorí o pôste a je bodom, ktorý ľudia nechcú vidieť. Môžem ísť do ktoréhokoľvek kúta na svete, stretnúť ľudí horlivých za Medžugorie a konštatujem, že veľmi dobre uplatňujú štyri ďalšie body: svätú omšu, čítajú Bibliu, spoveď a ruženec.
Keď im však začnem hovoriť o pôste, sklonia hlavu a neodpovedajú, lebo ho nedodržiavajú.
Vôbec sme nepochopili, čo znamená pôst!
V Medžugorí hovorí o ňom Panna Mária veľmi pekným spôsobom a odhaľuje nám zmysel a krásu pôstu ako pomocného nástroja v našich rukách. Božia moc robí prostredníctvom nás mimoriadne veci, ktoré naozaj veľmi potrebuje súčasný svet.

(pokračovanie nabudúce, v ďalšom blogu)

(sestra Emmanuela -Pôst - prostriedok na uzdravenie a oslobodenie)

 

obrázok: http://www.medzugorie.sk/hlas_medzu/06_03.htm

Comments
sign-in-to-add-comment
Veľká pravda tejto výzvy pre naše dobro! Pokánie v každej forme je zamerané pre našu duchovnú obnovu, privádza nás k silnejšiemu precíteniu nášho vzťahu k Bohu, k Ježišovi, k Duchu Svätému i k Panne Márii. Pôst je jednou jej formou, ktorá nám pomáha okrem už uvedeného aj k očiste srdca, vnútorných nánosov a nielen zažívacieho ústrojenstva, ale hlavne našej duše.
Posted on 7/11/12 10:52 AM.
Ja som držala pôst iba v piatok v Medžugorí. Vstávali sme o štvrtej a išli sme na krížovú cestu na Križevac. Toto bol pre mňa skutočný krásny pôst. Pôst od mäsa v piatok držím už roky, ale pôst o chlebe a vode bol iba v Mežugorí. Ja stále prosím Pannu Máriu o vyprosenie milosti pôstu, lebo som presvedčená, že jedine ona mi ho môže vyprosiť. Dávam si v stredu, piatok pôst od televízora, dá sa pridať pôst od niečoho, čo máme radi. Ale pôst o chlebe a vode zvládnem jedine s Pannou Máriou
Posted on 7/11/12 12:27 PM.
Áno, milá Majka, dobrý pôst si môžeme vyprosiť cez Pannu Máriu, Kráľovnú Pokoja. Viem, že nám v tom veľmi rada pomôže :-)
Posted on 7/12/12 9:07 AM in reply to Majka Sluková.