Veľmi odporúčam blogy o rodine, manželstve a výchove mojej drahej manželky.

« Back

Nebeský Otec uzdravoval zlomené srdcia v Kežmarku

Nebeský Otec uzdravoval zlomené srdcia v Kežmarku

V nedeľu, 27.10.2013 sme s našou manželskou skupinkou zorganizovali podujatie s názvom "Boh je verný" pre Božích mužov a Božie ženy s ešte nevyplnenou túžbou po životnom partnerovi. Odpovedali sme na Božie pozvanie z modlitby a boli sme veľmi milo zaskočení reakciou. Vo štvrtok sme museli pozastaviť registráciu, aby sme sa pomestili do pastoračných priestorov kláštora redeptoristiek v Kežmarku. Nebeský Otec uzdravoval srdcia 54 účastníkov, ktorí prišli od Zlatých Moraviec až po Sninu, od severnej Oravy až po Košice. Vekový priemer bol 33 rokov.

Podujatie bolo organizované pre tých kresťanov, ktorí už život odovzdali Ježišovi. V doobedňajšej časti sme boli povzbudení mnohými svedectvami pozvaných manželských párov, ktorí sa spoznali neskôr a Božie vedenie ich dalo dokopy, zároveň sme sa pozreli na rôzne situácie biblických párov. Po chutnom obede v reštaurácii a kávičke sme si predstavili možné prekážky, kvôli ktorým sa človek nemôže otvoriť pre nový vzťah, aj keď po ňom túži.

Účastíci svoje srdcia nanovo odovzdali Pánovi pred Sviatosťou oltárnou aj symbolicky, prinesením papierového srdiečka so svojim menom pred sviatostného Ježiša. Po adorácii mnohí pristúli k sviatosti zmierenia (spovedali 3 kňazi) a k modlitbám príhovoru, kde sa 7 tímov osobne modlilo za vnútorné uzdravenia účastníkov.

Veľmi milo nás potešila reakcia účastníkov, ktorí boli vďační za toto podujatie a za dar udravenia Otcovou láskou. Boli sme zaskočení naliehavou potrebou vnútrného uzdravenia ľudí bez partnera a uvedomili sme si aktuálnu výzvu pre Cirkev. Napriek tomu, že pozvánky sme poslali iba pár priateľom, ktorým sme chceli poslúžiť, reakcia bola oveľa väčšia. Zlomené srdcia potrebujú Ježišovo uzdravenie a On koná a uzdravuje aj dnes. Tešíme sa na svedectvá ☺

Pre povzbudenie pripájam svedectvá Ľubice z KE a Martinky zo Spišskej N. Vsi, ktoré nás chceli povzbudiť osobne, ale kvôli ich malým dietkam nakoniec nemohli prísť : 

Svedectvo Martiny, Spišská Nová Ves
 

Svedectvo Ľubice:

Touto formou sa chceme poďakovať sestrám redeptoristkám za poskytnutie priestorov, za ich modlitby a ich veľmi otvorený prístup.

Ak by bol záujem o prezentácie z prednášok, dajte vedieť.

Video z prednášky pre mužov (Strach z neúspechu):

Video z prednášky pre ženy (Ste silnejšia, ako Váš strach):

Video odkazuje na stránky www.seberizeni.cz, ktoré osobne neodporúčam kresťanom. Video je iba ukážkou pre uvedomenie, že strach je nutné prekonať. My kresťania ho prekonávame hlavne vďaka Božej milosti.

Blog budeme postupne aktualizovať o ďalšie použité zdroje a foto, ktoré by sme mohli použiť. Rešpektujeme súkromie účastníkov, preto fotogaléria nebude verejná.

Odporúčame: Duchovná obnova pre rozvedené ženy 08.11.  - 10.11. 2013 (Výveska.sk) 

Comments
sign-in-to-add-comment
Martin, úžasné ako si Pán nájde svojich ľudí. Vďaka Ti Pane za Martina aj jeho manželku Aničku. Vďaka Ti, že napriek množstvu vecí, ktorým sa venujú počúvajú Tvoj hlas. Vďaka Ti za všetkých, ktorí vydali svedectvá Tvojej Lásky. Prosím za tých, ktorí ešte nenašli svojho životného partnera, aby boli trpezliví a verili Tebe, aby sa nepripravili o to, čo si Ty pre nich prichystal.
Posted on 10/28/13 11:46 AM.
Vďaka, Robo, za reakciu emoticon
Posted on 10/28/13 11:53 AM in reply to Robert Krett.
Krásne a plné sily! Vďaka za úžasné svedectvo! Vďaka Martin, Anka a organizátori za úžasné podujatie, za vašu odpoveď na modlitbu!
Posted on 10/28/13 11:56 AM.
Čo už môžem dodať? Nádhera! Toto naozaj nie je o stretnutí ľudí, kde by sa preberal niekto z neprítomných. Tu bola prítomná láska.
Posted on 10/28/13 12:06 PM in reply to Mária Künzl.
[...] Nebeský Otec uzdravoval zlomené srdcia v Kežmarku [...] Čítať viac
Posted on 10/28/13 12:47 PM.

 

Momentálne píšem adventné zamyslenia pre mužov zamerané na mužskú identitu a spiritualitu: rok 2018, rok 2017rok 2016, rok 2015, rok 2014.