Blogs

« Back

PAKISTAN: ŽENY SÚ BEŽNE UNÁŠANÉ A NÚTENÉ KONVERTOVAŤ

PAKISTAN: ŽENY SÚ BEŽNE UNÁŠANÉ A NÚTENÉ KONVERTOVAŤ

Každoročne je v Pakistane unášaných 100-700 kresťaniek, ktoré potom konvertujú na islam a vydajú sa za únoscu. Toto je vyjadrenie mimovládnej moslimskej organizácie Hnutie za solidaritu a pokoj. Vzorový postup týchto prípadov je nasledovný: rodičia unesenej kresťanky dajú žalobu na políciu, príbuzní alebo priatelia únoscu podajú svoju sťažnosť na políciu, že unesená sa dobrovoľne vydala a konvertovala na islam a teda jej rodičia ich nezákonne obťažujú.

Keď nasleduje súd a žena musí potvrdiť svoj stav, často sa vyjadrí pozitívne voči únoscovi, a tak zostáva s mužom únoscom.

Príklad Nadii je nasledovný. Ako 15 ročná bola unesená. Pre ňu bola najdôležitejšie aby rodičia ostali v bezpečí, tak prehlásila, že chce zostať s mužom a tak som sa nestretávala s rodičmi. Ich bezpečnosť bola v mojich rukách. Po únose sú kresťanky vystavené sexuálnemu násiliu, znásilneniu, násilnej prostitúcii či predávaniu inde. Nadii bolo smrteľne vyhrážané, a tak sa zriekla kontaktu s rodičmi. Bola s mužom desať10 rokov, dala mu päť detí, až potom bola schopná ujsť.

Foto: Flickr

Open Doors

Comments
sign-in-to-add-comment
A toto sa postupne dostáva do Európy emoticon
Posted on 9/30/14 10:37 AM.