« Späť

Gospeltalent sa vracia

Gospeltalent sa vracia

Po dvojročnej pauze v polovici februára odštartuje štvrtý ročník speváckej súťaže Gospeltalent.

Slovenská gospelová scéna sa tento rok rozrastie o nové talenty. Tvorcovia gospelu dostanú príležitosť vyjsť zo skúšobní a ukázať svoje umenie verejnosti. Spevák Richard Čanaky a portál iGospel v spolupráci s Rádiom Lumen vyhlasujú štvrtý ročník autorskej súťaže Gospeltalent. Prihlasovanie vlastných skladieb sa začne 15. februára.

„Médiá sú plné speváckych súťaží a šou, ktoré majú zviditeľniť začínajúcich umelcov. Gospeltalent je alternatívou pre kresťanov, ktorí chcú robiť hudbu profesionálne a zároveň so srdcom pri Bohu,“ povedal Richard Čanaky.

Víťazi nahrajú svoju skladbu v profesionálnom štúdiu a organizátori im pomôžu zviditeľniť sa na slovenskej gospelovej hudobnej scéne prostredníctvom Rádia Lumen, portálu iGospel a mediálnych partnerov. Výhercovia za pomoci organizátorov zároveň odštartujú aktívnu tvorbu i koncertovanie a získajú aj hodnotné vecné ceny. O víťazoch sa rozhodne vo finálovom kole 5. mája. Nový ročník prinesie so sebou množstvo zmien a noviniek. Tie chcú organizátori zverejňovať postupne na portáli iGospel a webovej stránke www.gospeltalent.sk.

Počas troch minulých ročníkov súťaže začínajúci gospeloví interpreti predstavili spolu 146 autorských skladieb. Autormi boli speváci, speváčky aj kapely, ktoré tvoria kresťanskú hudbu po celom Slovensku. Podľa rastúceho záujmu o účasť v súťaži počet interpretov domácej gospelovej scény neustále rastie.

Súťaž vznikla v roku 2009 ako štartovacia dráha pre začínajúcich kresťanských interpretov. Záštitu nad ňou od začiatku prevzal europoslanec Miroslav Mikolášik. Medzi víťazkami minulých ročníkov boli mená ako Simona Martausová, Silvia Chlebovská či Slávka Tkáčová.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým