« Späť

Púť s relikviou duchovne podporuje za prvý týždeň takmer 200 ľudí

Púť s relikviou duchovne podporuje za prvý týždeň takmer 200 ľudí

Bratislava. Takmer 200 ľudí už duchovne sprevádza putovanie bratislavského pomocného biskupa Mons. Jozefa Haľka s relikviou sv. Cyrila v zámorí. Vyplýva to z údajov, ktoré po prvých siedmich dňoch zverejnili dobrovoľníci projektu. V rámci neho dostáva vyše dve tretiny registrovaných každý deň ráno prostredníctvom e-mailu alebo sms-správy myšlienky na rozjímania, ktoré sa týkajú relikvií a vierozvestcov. Svojimi modlitbami a inými skutkami púť podporujú nielen kňazi a rehoľníci, ale aj desiatky laikov. 

Biskup Haľko vyrazil do zámoria posledný júlový deň. Jeho cesta potrvá do 11. septembra. Prebieha v rámci slávenia Roka sv. Cyrila a Metoda na našom území. Nadväzuje na putovanie relikvie sv. Cyrila, ktorá putovala v slovenských diecézach Slovensku od decembra 2010. Cieľom akcie je predovšetkým prehĺbenie viery v Ježiša Krista, ktorého slovo vierozvestovia našim predkom priblížili prekladom Písma do ich jazyka. Putovanie biskupa Haľka s relikviou sv. Cyrila je možné duchovne sprevádzať on-line. 

Registráciou na špeciálnej stránke sa záujemcovia zaväzujú podporiť putovanie konkrétnymi skutkami, ako napríklad rôznymi modlitbami. Odmenou pre nich je pravidelné požehnanie z putovania, ale myšlienky na rozjímanie, ktoré sú zasielané e-mailom alebo sms-správou. Biskup Haľko s relikviou sa momentálne v meste New Westminster. Dobrovoľníci o tom informovali na stránke projektu na sociálnej sieti Facebook. Zverejnili na nej zároveň odkaz na aktuálne fotografie a odkazy biskupa Haľka zo zámoria. 

VIAC INFORMÁCIÍ je možné nájsť ::TU::

Moju Komunitu informoval Michal Lipiak, TKKBS

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým