« Späť

Leto s Kolégiom Antona Neuwirtha

Leto s Kolégiom Antona Neuwirtha

Už vieš, čo budeš robiť v lete? Kolégium Antona Neuwirtha má zaujímavý program pre všetkých študentov.

PRE VYSOKOŠKOLÁKOV:

Free Society Seminar, 4.-12. júla 2014, pre všetkých účastníkov plne hradený

 

V spolupráci s Faith & Reason Institute už po 14. krát organizujeme Seminár o slobodnej spoločnosti, tentokrát v Ivanke pri Dunaji a v Banskej Štiavnici. Ide o európsko-americký dialóg o dôležitých otázkach modernej spoločnosti. Podľa vzoru Tertio Millenio seminárov, založených Michaelom Novakom, sa v krásnom prostredí stretávajú slovenskí a americkí študenti so špičkovými pedagógmi pri spoločných diskusiách a hľadaní pravdy.     

Popis: https://ci3.googleusercontent.com/proxy/z5DpXfyolwpMDdEVbPdnkwTKFlamWaga5Ogi7bogz5qPcDmYgYufHmRTfYub_Dpj1SmuJo1gkI5LStJgbk7kh3mHgfF2W9BW60dqo3rjlyH2LWU=s0-d-e1-ft#http://ih.constantcontact.com/fs128/1102539685942/img/317.png

www.freesociety.sk

 

Seminár je okrem akademickej časti výnimočný aj malým počtom študentov v skupine, priateľským vzťahom s vyučujúcimi, inspirujúcimi miestami konania, a v neposlednom rade aj dobrým jedlom, prijemnou spoločnosťou a duchovným obohatením. Neodmysliteľnou súčasťou seminára sú tiež poznávacie výlety, kultúrne večery  a grilovačky.   

   

Seminár sa koná v angličtine a je pre študentov plne hradený. Termín na podanie prihlášky sa predĺžil na 15. jún 2014. Podrobnejšie informácie na www.freesociety.skalebo u Michala Zathureckeho na m.zathurecky@gmail.com.   


 

 


 

PRE SLOVÁKOV ŠTUDUJÚCICH V ZAHRANIČÍ

Letná škola pre Slovákov študujúcich v zahraničí – SALAŠ , 29.6.-3.júla 2014

 

Po prvý krát pozývame Slovákov, ktorí študujú v zahraničí, na jedinečnú letnú školu. Názov nesie v sebe - okrem typicky slovenského nádychu - aj skratku "SAmkova LetnA Skola".  

  

Čo?              Diskusie o etických, politických a historických témach v slovenskom kontexte s osobnosťami verejného života, učiteľmi KAN a rovesníkmi zo zahraničia

O čom?      Dobro vs. zlo, nacionalizmus vs. patriotizmus, školstvo  vs. vzdelávanie, socializmus vs. kapitalizmus…

Prečo?       Pre potešenie na tele i na duši, spoznanie nových ľudí, vzťah k Slovensku a Slovákom a skúsenosť s Kolégiom Antona Neuwirtha

Ako sa prihlásiť?

Pošli svoje CV na info@kolegium.org

Koľko to bude stáť? Symbolických 33€

Ďalšie otázky? Napíš na samko.trizuljak@gmail.com alebo na info@kolegium.org

 

 Prihlásiť sa da ešte do 15. júnaViac informacii tu.  

  

Samuel Trizuljak, študent ekonómie v Cambridge, ktorý spolu s nami tuto letnú školu organizuje, pozýva všetkých študentov spoza našich hraníc:  

" Diskutovať o Slovensku, hneď po prílete a hneď pri letisku... so Slovákmi, ktorí si ho vážia čim ďalej a čim dlhšie sú od neho vzdialení? Samkozrejme!"  

 
 

 

 

PRE STREDOŠKOLÁKOV:

Letná univerzita Kolégia Antona Neuwirtha o etike, politike a kultúre

16.-24.augusta 2014, Ivanka pri Dunaji

Letná univerzita (LUNI) Ti ponúka  možnosť riešiť tie najdôležitejšie otázky, ktoré sa neučia v škole, v diskusii s tými najmúdrejšími ľuďmi, akí kedy žili. Učiteľmi na Letnej univerzite sú Sokrates, Platón, Aristoteles, Cicero, Augustín, Tomáš Akvinský…  My ti pomôžeme rozumieť ich myšlienkam a dáme ti príležitosť ich aplikovať.

 

Následne Ti dáme možnosť vžiť sa do kože zákonodarcu a poslanca v parlamente a použiť tieto myšlienky na riešenie aktuálnych problémov na Slovensku a v Európe. Okrem toho priestor na vážne i nevážne debaty dlho do noci, hodnotné filmy, aktívny relax pri športe a hosťovské prednášky s prednášajúcimi  aj zo zahraničných univerzít. A to všetko v priateľskej, neformálnej atmosfére.

 

LUNI hľadá

Nehľadáme študentov len s najlepším vysvedčením. Hľadáme študentov, ktorí sú vnímaví a chcú kriticky myslieť, aj keď to niečo stojí. Takých, ktorí potrebujú počuť a zvážiť dôvody, aby vykonali niečo, čo sa od nich žiada, a ktorí sú pripravení rovnako zdôvodňovať svoje konanie druhým. Pre ktorých je dôležitá osobná sloboda aj proti vôli väčšiny. Ktorí nie sú ľahostajní voči svetu okolo nich. Ktorým záleží na pravde, dobre a kráse. S odvahou riskovať, vyjsť zo seba a budovať autentické priateľstvá.

 

Ak sa chceš PRIHLÁSIŤ:

Deadline na prihlásenie je 16. jún 2014!

Viac info na: www.letnauniverzita.sk