« Späť

Do Bratislavy príde evanjelizátor David Hathaway

Do Bratislavy príde evanjelizátor David Hathaway

Bratislava - Slovenskému publiku je známy ako človek, ktorý v časoch hlbokého komunizmu pašoval do Československa Bibliu. Zažil väzenie, prekonal rakovinu a za všetko vďačí len svojej viere v Boha. Prednášku evanjelizátora Davida Hathawaya si široké publikum bude môcť vypočuť už v sobotu 12.9 v bratislavskej Inchebe.

Podujatie Festival Života, ktorého hlavným bodom programu je kázanie evanjelia sa každý rok koná v inom štáte. Za posledné roky sa konal v Izraeli, Litve, Estónsku, Poľsku.  Tento rok premiérovo prichádza na Slovensko.

Meno David Hathaway širokej verejnosti nie je veľmi známe. Medzi veriacimi má ale veľkú váhu. Neobyčajný príbeh  pastora lokálneho zboru v Anglicku sa začal písať v roku 1961. Človek s nevyčerpateľnou dávkou optimizmu niekoľkokrát precestoval celú Európu a šíril svoju kázeň. Na svojich cestách za ´železnú oponu´ na vlastné oči videl, ako boli ´východní´ kresťania prenasledovaní. Rozhodol sa im pomôcť za čo bol režimom odsúdený a uväznený. Svojej viery sa nevzdal a z väzenia ho po roku prepustili.

David Hathaway bol skúšaný opäť, keď mu lekári našli v krku nádor. Nevzdával sa a namiesto lekárov sa spoliehal na Božiu moc. Podľa jeho slov ho Boh uzdravil a lekári museli uznať, že to bol zázrak.

Pre svoju vieru bol schopný riskovať vlastný život na cestách, pri pašovaní Biblií, i vtedy, keď kázal za múrmi väznice. Tvrdí, že komunisti ho nezničili, iba ho urobili ešte silnejším.

V sobotu 12. septembra od 17.hodiny sa rešpektovaný kazateľ predstaví slovenskému publiku v Incheba Expo Aréne. Okrem samotného kázania v bohatom programe vystúpia aj viacerí umelci ako Mária Čírová, BCC Worship, Widelife a Life Worship. Vstup na podujatie je voľný a doprava z celého Slovenska zdarma.

zdroj:http://www.festivalzivota.sk

Pre MK Rastislav Mečiar