« Назад

Farské oznamy - 1. adventná nedeľa

Farské oznamy
1. adventná nedeľa
od 1. 12. 2014 do 7. 12. 2014
V dnešnú nedeľu je zbierka na katolícku charitu. Všetkým darcom vyslovujem úprimné Pán Boh odmeň.
 
V adventnom období vás v pondelok a štvrtok pozývame na rorátne sv. omše o 6:00 hod., ktoré sa slávia ešte za tmy. Kostol sa otvorí tesne pred sv. omšou, pričom sv. ruženec sa bude modliť až po skončení sv. omše, kedy budeme v tieto dni aj spovedávať. V tieto dni (v pondelok a štvrtok) už potom nebude sv. omša o 7:00 hod.
 
V pondelok, 1. decembra, po rorátnej a večernej sv. omši budeme v sakristii kostola zapisovať úmysly sv. omší na mesiace január a február 2015.
 
V tomto týždni máme prvý piatok a prvú nedeľu v mesiaci. V piatok bude adorácia po večernej sv. omši a v nedeľu od 17:00 hod. do večernej sv. omši.
 
Prvú adventnú nedeľu (30. novembra) sa v Kostole Najsvätejšej Trojice v Bratislave (Kostol sv. Jána z Mathy) začne 8-dňová novéna pred slávnosťou Nepoškvrneného Počatia Panny Márie, ktorá vyvrcholí zasvätením mesta Bratislavy Panne Márii. Program novény o siedmich bolestiach Panny Márie nájdete na plagáte na výveske. Všetkých srdečne pozývame v závere jubilejného mariánskeho roka utiekať sa k našej Matke a Patrónke.
 
V tomto týždni v stredu (5. decembra 2014) o 20.00 hod. bude v Katedrále sv. Martina modlitbové stretnutie metódou lectio divina. Pozývame vás uvažovať nad podobenstvami Pána Ježiša spolu s naším otcom arcibiskupom Mons. Stanislavom Zvolenským.
 
Konferencia biskupov Slovenska aj tento rok pripravuje projekt rozposielania adventných myšlienok do e-mailu. Prihlásiť sa je potrebné na internetovej stránke advent.kbs.sk.

 

Zdroj: http://www.modrykostol.fara.sk/?page=oznamy

Комментарии