« Назад

Nedeľa Krista Kráľa, advent sa blíži - farské oznamy

Farské oznamy
 
od 24. 11. 2014 do 30. 11. 2014
Kto sa v dnešnú nedeľu zúčastní na verejnom recitovaní modlitby Ježišu, Vykupiteľ ľudského pokolenia, môže za obvyklých podmienok získať úplné odpustky.
 
V piatok vás pozývame na večernú sv. omšu, ktorá bude spojená s modlitbou vešpier.
 
Na budúcu nedeľu pri všetkých sv. omšiach budeme posviacať adventné vence, ktoré pred sv. omšou prineste pred oltár.
 
Na prvú adventnú nedeľu sa bude konať zbierka na katolícku charitu. Všetkým darcom úprimné Pán Boh odmeň.
 
Večernou modlitbou pred prvou adventnou nedeľou sa začne na celom svete sláviť Rok zasväteného života 2015, ktorý vyhlásil Svätý Otec František. V Bratislavskej arcidiecéze sa budú vešpery za účasti rehoľníkov a rehoľníčok slávnostne modliť v sobotu 29. novembra o 17.30 hod. v Katedrále sv. Martina.
 
Konferencia biskupov Slovenska aj tento rok pripravuje projekt rozposielania adventných myšlienok do e-mailu. Prihlásiť sa je potrebné na internetovej stránke advent.kbs.sk.
 
Prvú adventnú nedeľu (30. novembra) sa v Kostole Najsvätejšej Trojice v Bratislave (Kostol sv. Jána z Mathy) začne 8-dňová novéna pred slávnosťou Nepoškvrneného Počatia Panny Márie, ktorá vyvrcholí zasvätením mesta Bratislavy Panne Márii. Program novény o siedmich bolestiach Panny Márie nájdete na plagáte na výveske. Všetkých srdečne pozývame v závere jubilejného mariánskeho roka utiekať sa k našej Matke a Patrónke.

 

Комментарии