« Назад

Pozvánka: Adorácia za úspešné referendum

Pozvánka: Adorácia za úspešné referendum

Tesne za hranicami našej farnosti, ale len pár ulíc od nášho kostola, na Heydukovej ulici je kaplnka ukrytá v charitnom dome Bratislavskej arcidiecéznej charity. A práve tu sa bude celý mesiac - až do 7. februára, na kedy je vyhlásené referendum za rodinu, konať nepretržitá poklona Najsvätejšej Sviatosti Oltárnej. Viac informácií nájdete v tomto texte:

 

PRÍĎTE

prosiť Pána Ježiša a klaňať sa mu,
aby sme vymodlili úspešné referendum.

Aliancia za rodinu vyzbierala viac ako 400.000 podpisov za vyhlásenie referenda na ochranu rodiny a za zachovanie tradičných kresťanských hodnôt so 4 kľúčovými otázkami. Prezidentovi A. Kiskovi sa nepozdávali otázky, pod ktoré sa podpísalo viac ako 400 tisíc občanov, preto sa obrátil na Ústavný súd a ten rozhodol, že 3 otázky zo 4 sú v súlade so slovenskou Ústavou. Na základe toho musel prezident vyhlásiť referendum, ktoré sa uskutoční v sobotu 7.februára 2015.

Aby bolo referendum úspešné:
- musí sa na ňom zúčastniť viac ako 50% oprávnených voličov;
- viac ako polovica hlasujúcich musí odpovedať „3x áno“.

Každého, kto mňa vyzná pred ľuďmi; aj ja vyznám pred svojím Otcom, ktorý je na nebesiach.
Ale toho, kto mňa zaprie pred ľuďmi; aj ja zapriem pred svojím Otcom, ktorý je na nebesiach.
Mt 10,32-33

Aj my, mnohé modlitbové a adoračné spoločenstvá, sa formou adorácie chceme pripojiť k aktivitám, ktoré stoja na strane kultúry života. Myslíme si, že je našou povinnosťou, aj takouto formou ukázať, kam patríme. Sme presvedčení, že spoločným úsilím sa nám podarí predísť uzákoneniu negatívnych tendencií útočiacich na rodinu, ktoré sú nezlúčiteľné s presvedčením kresťana, a s ktorými sa bohužiaľ stretávame v súčasnosti vo viacerých krajinách Európy či Ameriky. Veríme, že odprosovaním Boha na kolenách pred Najsvätejšou sviatosťou oltárnou za naše hriechy, hriechy našich rodín, predchádzajúcich generácií, ako aj za hriechy celého Slovenska vyprosíme pre Slovensko od Boha milosť a odvrátenie hrozby, ktorá visí nad slovenským národom.

24-hodinová poklona pred Najsvätejšou sviatosťou oltárnou sa uskutoční s požehnaním otca arcibiskupa Mons. Stanislava Zvolenského, predsedu KBS.

Začneme 3-hodinovými poklonami pred Najsvätejšou sviatosťou oltárnou:
31. decembra 2014 21,00 – 24,00 hod.
1.- 5. januára 2015 16,00 – 19,00 hod.
V charitnej kaplnke, Heydukova 14, Bratislava

Tieto trojhodinové adorácie začíname vždy sv. omšou. Prihlasovať sa môžeš TU. V prípade, že 3 hodinová poklona už nebude v prihlasovacom zozname (t.z. je už obsadená), a Ty by si chcel ešte prísť na poklonu v obsadenom čase, môžeš sa prihlásiť telefonicky na čísle 0919 351 915.
 

Adorácia celý mesiac 24 hodín nonstop


Kedy: 6. januára 2015 16,00 hod. - 7. februára 2015 22,00 hod.
Kde: charitná kaplnka, Heydukova 14, Bratislava
Každý deň bude sv. omša o 16,00 hod. Modlitbová akcia bude ukončená sv. omšou 7. februára 2015 o 21,00 hod.

Prihlasovať na nonstop adoráciu sa môžete TU.


Ako kňaz nám bude vypomáhať otec Mgr. Jaroslav Máčovský, ktorý tohto času spravuje charitnú kaplnku.

Na poklonu Najsvätejšej sviatosti oltárnej, odprosovanie za hriechy a vyprosovanie milosti od Boha a odvrátenie hrozby, ktorá visí nad slovenským národom. POZÝVAME - jednotlivcov i skupiny;
- zasvätené osoby – kňazi, diakoni, seminaristi, rehole mužské, rehole ženské;
- tretie rády;
- modlitbové skupiny a spoločenstvá (napr. ružencové, modlitby matiek, rodičov za deti, ...);
- adoračné spoločenstvá;
- detské a mládežnícke stretká spolu s ich vedúcimi, skauti;
- kresťanské školy;
- seniori;
- celé rodiny;
- všetkých, ktorým nie je ľahostajná rodina, budúcnosť našich detí a kresťanské hodnoty;
POZÝVAME ... ... ... AJ TEBA;


Priebeh adorácie:
24 hodinová poklona pred Najsvätejšou sviatosťou oltárnou
modlitby, ktorý si pripravia jednotlivé modlitbové spoločenstvá a stretká.
15.00 korunka Božieho Milosrdenstva
16.00 sv. omša
večeradlo s Pannou Máriou
odprosovanie, ďakovné modlitby, chvály


Podľa potreby bude k dispozícii aj sv. spoveď. Pozývame vás s úprimným srdcom, aby ste prišli k nášmu Pánovi. Prineste si so sebou hudobné nástroje, modlitby, spevníky a velebte Pána ako najlepšie viete.
 

Najčastejšie otázky:

Aká je kaplnka? Vykurovaná, zmestí sa do nej cca 40 ľudí naraz, je z nej východ na uzatvorený dvor, možnosť na chvíľu sa prevetrať. Kaplnka sa nachádza v budove, ktorá je nonstop strážená – pri príchode treba zazvoniť.

Môžem prísť aj neprihlásený? Klaňať sa Najsvätejšej sviatosti oltárnej môže prísť každý, kto chce. Odporúčame však prihlásiť sa prostredníctvom formulára TU z nasledujúcich dôvodov:
a) z bezpečnostných – aby hlavne vo večerných a nočných hodinách sa v dome charity nepohybovali neohlásené osoby,
b) z organizačných – aby sme vedeli, ktoré hodiny adorácie sú vykryté, aby Pán nezostal sám.


Musí byť v prihlasovacom formulári uvedené moje meno a priezvisko? Pri prihlasovaní musíš vyplniť svoje údaje a vybrať si možnosť, či chceš aby bolo Tvoje meno a priezvisko zverejnené v harmonograme adorácie, alebo či dáš prednosť nezverejneniu svojho mena. V druhom prípade bude mať Tvoje meno a priezvisko k dispozícii iba vrátnik pre identifikáciu adorujúcich a vo zverejnenom harmonograme bude uvedené iba „obsadené“.

Čo mám urobiť, keď som sa prihlásil a nebudem môcť z vážnych dôvodov prísť? Tvoju prihlášku považujeme za záväznú. Ak však z vážnych dôvodov nebudeš môcť prísť, urob jeden z nasledujúcich krokov:
a) pošli za seba náhradu, ktorá sa na vrátnici ohlási pod Tvojim menom,
b) ak nezoženieš náhradu, kontaktuj správcu webu: webmaster@adoracia.sk, v akútnych prípadoch (krátkosť času) môžeš zrušiť svoju prihlášku na adoráciu na tel. č. 0919 351 915, aby organizátori mohli zabezpečiť náhradu, nech Pán nezostane sám.

Čo si mám zobrať so sebou? Ak chceš pre vlastné pohodlie, prines si so sebou papuče alebo hrubé ponožky.

Čo bude pre mňa zabezpečené? Káva, čaj, minerálka, cukor, mlieko, WC.

Prídem autom, kde budem môcť parkovať? Parkovanie je zabezpečené na súkromnom parkovisku Onkologického ústavu sv. Alžbety v týždni mimo pracovných hodín, tj. od 15,30 – 6,30 hod. a v sobotu, nedeľu a vo sviatok nepretržite. Tiež je možné parkovať v uliciach Starého Mesta.

Kde sa nachádza parkovisko? Špitálska ul. medzi kostolmi sv. Alžbety a sv. Ladislava, oproti OD Tesco, GPS súradnice: 48°8'45.83"N; 17°6'49.90"E.

Potrebujem na vjazd na bezplatné parkovanie špeciálne povolenie? Áno, musíš si ho objednať u organizátorov. Napíš mail a v ňom svoju ŠPZ a meno vodiča. My Ti zašleme povolenie na vjazd na bezplatné parkovanie na súkromnom parkovisku Onkologického ústavu sv. Alžbety.

Kontakt
pre prípadné otázky a vyžiadanie si povolenia na vstup na bezplatné parkovanie:
mail adoracia.referendum@gmail.com
mobil 0919 351 915

 

______________________________
Zdroj: http://www.adoracia.sk/index.php?strana=adoracia-pred-referendom
Prihlasovanie: http://www.adoracia.sk/index.php?strana=registracia

Комментарии