« Назад

"mám ťa rada" vhod i nevhod

 

Viete, mám kamarátku, ktorá mi vie “mám ťa rada” povedať obzvlášť nevhod :).  A vyvádza ma tým z rovnováhy. Hlavne vtedy, keď sa jej práve ospravedlňujem, že som k nej bola odmeraná alebo protivná, či dokonca zlá. Alebo potom, ako sa celý deň sťažujem a som smutná a myslím si, že jej s tým na 100% určite idem na nervy.

Nápadne mi tým pripomína niekoho, kto mi hovorí “mám ťa rád” v ešte nevhodnejších situáciách…

Pozrime sa na tento verš: “Ale Boh dokazuje svoju lásku k nám tým, že Kristus zomrel za nás, keď sme boli ešte hriešnici. ” Rimanom 5, 8

Ako sa dokazuje láska? Presne tak, ako to robí moja Dorka :). Prečo? Pretože Biblia hovorí aj toto: “Predovšetkým majte vytrvalú lásku jedni k druhým, lebo láska zakrýva množstvo hriechov. ” 1 Pt 4, 8

Predovšetkým majte akú láskuVYTRVALÚ. Kedy láska môže ukázať, že je vytrvalá? Vtedy, keď sa proti nej postavia prirodzené prekážky… nezáujem, nervozita, protivná nálada, odporovanie, hádka a mnohé iné. Ako máme mať túto lásku? PREDOVŠETKÝM. Pred všetkým ostatným by mala mať prednosť. Prečo máme mať vytrvalú lásku jedni k druhým viac, než čokoľvek iné? PRETOŽE PRIKRÝVA MNOŽSTVO HRIECHOV.

A to, aby boli prikryté hriechy, je najväčšou Božou túžbou.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Pane, nie je v mojej moci mať takúto vytrvalú lásku, no v Tvojej moci to je. Pane, prejav cezo mňa takúto vytrvalú lásku ku všetkým ľuďom, ktorých mi dnes postavíš do cesty, aby zakryla množstvo mojich hriechov. Pán vždy víťazí! Aleluja!
Отправлено в 27.10.11 6:49.
vďaka, Janka, toto som práve potrebovala čítať.
Отправлено в 27.10.11 7:43.
emoticon som rada, že padlo vhod ;). Boh vie, čo kedy treba. Ja zas potrebujem tú moju Dorku, aby som nezabúdala emoticon.
Отправлено в 27.10.11 7:45 в ответ на Otília Ferenčíková.