Veľmi odporúčam blogy o rodine, manželstve a výchove mojej drahej manželky.

« Назад

Nadupané stretká pre birmovancov

Nadupané stretká pre birmovancov

Minulý týždeň nás s manželkou pozvali na stretko birmovancov niečo povedať o mužskej a ženskej identite podľa Božieho zámeru. Tešili sme sa do Spišskej Belej, pretože sme poznali tím animátorov ako zrelých kresťanov so zapáleným srdcom pre mládež a farnosť je chýrna svojou aktivitou. Avšak to, čo sme uvideli, nás takmer posadilo. 

Vstúpili sme najskôr do farskej prednáškovej miestosti, tentokrát určenej iba pre chlapcov. Miestosť bola špeciálne upravená práve na túto chvíľu, aby mladí muži - birmovanci zakúsili, že Boh rozumie srdcu muža túžiaceho po dobrodružstve a výzve. Pri trochu zablatenej vysokej terénnej motorke boli jazdecké čižmy, helma, lezecká výstroj, sekery, motorová píla, montérky, lúk so šípmi, adrenálinové skákacie topánky, boxérskej vrece, zjazdový horský bicykel a samozrejme audiovizuálna technika. 

Čo ma veľmi tešilo, boli to veci z bežného života - animátorov, ktorí viedli tieto stretká. Prednášková miestnosť čakala na 40 mladých mužov. Hovorím si wow!

Postúpili sme hore schodmi smerom k miestnosti pre dievčatá, aby sme stretli ďalších animátorov a pozreli si prekvapenia, ktoré nachystali. Našli sme ich modliacich sa za birmovancov. Žehnali im, aby sa Pán dotýkal ich sŕdc, aby ich premieňal a uzdravoval. Modlili sa za ich ochranu a potom keď sme ich svojou prítomnosťou trochu vyrušili,  začali  sa modliť aj za nás, aby nás viedol Duch Svätý v prednáškach. Naša bázeň pred tým, čo chce Otec robiť rástla už od prvej komunikácie s tímom, no pri modlitbe to exponovalo. Na chodbe, kde prebiehala modlitba, boli už nachystané koláče, čipsy, chrumky a poháre s čajom pre birmovancov. Nejaké ženičky z farnosti vraj napiekli aj koláče, aby mládež zažívala prijatie v Cirvki a aby sa v nej cítili dobre.

Keď sme s Aničkou vstúpili do miestosti pre dievčatá, naše doterajšie predstavy o kvalitnej službe zbledli pri pohľade na pripravený priestor. Farská miestnosť bola premenená na útulnú dievčenskú izbu vo viktoriánskom štýle so sviečkami, živými kvetmi a množstvom rôznych vecí, ktoré dievčatá majú radi. Atmosféru dopĺňala príjemná worshipová hudba a úžasný prístup animátoriek.

Animátorský tím mal vysoké očakávanie od tejto témy. Mali sme skutočný rešpekt pred ich prípravou a predtým, čo chcel nebeský Otec robiť. Nasledovali moja a Aničkina prednáška a modliby. Chlapci odchádzali s darčekom. Každý z nich dostal karabínu ako symbol toho, že ich nebeský Otec miluje, nikdy neopustí a že sa naňho môžu stále spoľahnúť ako horolezec na svoj záchytný bod.

Dievčatá vychádzali zo svojej miestosti so živými ružičkami, aby vedeli, že ic Boh Otec miluje. Veru nie jedna mala poutierané slzičky.

Týmto blogom som sa chcel poďakovať celému tímu animátorov birmovancov v Spišskej Belej. Z ich nasadenia do služby som bol nesmierne povzbudený. Príprava stretiek trvá ozajstné hodiny mailovania, telefónovania, modlitieb, praktickej prípravy materiálov, manažmentu, spoločných prípravných stretnutí a kopec vloženej nádeje, že ich úsilie padne na dobrú pôdu a mladí ľudia v ich farnosti budú premenení Božou milosťou. Nech je ich služba inpširáciou pre ostatné tímy a svedectvom, že veci v Cirkvi sa dajú robiť kvalitne, aby bola oslovená súčasná generácia. 

 

Veru, laťku ste nastavili vysoko, Beliančania, chvála Pánovi :)

Ak Ťa oslovila služba spomínaného tímu, prosim, daj lajk alebo zdieľať na FB, verím, že to môže priniesť dobré ovocie na celom Slovensku.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Martin, dakujeme veeeeelmi pekne. My v prvom rade dakujeme vam obom, bol to uzasny vecer! Nech ste pozehnani vo vsetkom, co robite! emoticon
Отправлено в 24.11.14 7:53.
wau! Toto určite budem šíriť! Túžim po nastolení novej kultúry v tejto oblasti prípravy na birmovku. Prekonávanie očakávaní. To je to, čo vytesní ľahostajnosť a priemernosť viery. Fakt skvelé. Žehnám vám bohaté ovocie na týchto ľuďoch, ktorým ste takto poslúžili. A Spišská Belá je známa už aj u nás svojou kreativitou a posúvaním hraníc viac k výnimočnosti ako ku všednosti. Požehnaní buďte!
Отправлено в 24.11.14 17:30.

 

Momentálne píšem adventné zamyslenia pre mužov zamerané na mužskú identitu a spiritualitu: rok 2018, rok 2017rok 2016, rok 2015, rok 2014.