Zamyslenia špeciálne pre žienky

« Späť

3.adventná nedeľa: Ženský advent: Krása záchrany

3.adventná nedeľa: Ženský advent: Krása záchrany
Jasaj, dcéra sionská, plesaj, Izrael! Raduj sa a veseľ z plného srdca, dcéra jeruzalemská! Pán zrušil tvoj rozsudok, odvrátil tvojich nepriateľov. Kráľ Izraela, Pán, je s tebou, neboj sa nijakého zla! V onen deň povedia Jeruzalemu: „Neboj sa, Sion, nech ti ruky nechabnú! Pán, tvoj Boh, je s tebou, on je mocný, on ťa zachráni. Teší sa a plesá nad tebou, obnovuje k tebe svoju lásku, plesá nad tebou a jasá; ako v deň zhromaždenia.“  
Sof 3, 14-18a
 
Boh k nám "obnovuje stále svoju lásku" a neprestane nás milovať, chrániť a zachraňovať každý deň. Nie je krásne vedieť, že náročná situácia ešte nenastala a my sme už vyhrali ? Problém sa ešte nemusel ani vyskytnúť a my už máme riešenie ? Počítajme s istou záchranou, s útočiskom, ktoré máme v Bohu. Možno je našou špecialitou strachovať sa dopredu. Boh nám dáva odpoveď na každú našu pochybnosť a obavu: "Pán, tvoj Boh, je s tebou, on je mocný, on ťa zachráni. Teší sa a plesá nad tebou."
 
 
Krása v praxi: Je krásne pripomínať si túto pravdu a pripomínať ju i iným. Skús poslať tento citát, prípadne toto zamyslenie niekomu, koho by tiež mohol povzbudiť.