« Späť

ženský advent: 1. adventná nedeľa: Od iných k Tebe

ženský advent: 1. adventná nedeľa: Od iných k Tebe

Tento Advent chcem byť bližšie k Tebe každý deň. Zaujímať sa o Teba viac, byť s Tebou viac, dôverovať Ti viac… A keď sa skončí, chcem pokračovať ďalej.

Čítanie zo Svätého písma

Ty, Pane, si náš otec, náš vykupiteľ: to je tvoje meno od vekov. Prečo si nám, Pane, dal zablúdiť z tvojich ciest, srdcu zatvrdnúť, aby sme nemali bázeň pred tebou? Obráť sa k nám, lebo sme tvoji služobníci a kmene tvojho dedičstva.

Kiež by si prelomil nebesia a zostúpil! Vrchy by sa rozplynuli pred tebou.

Zostúpil si a vrchy sa rozplynuli pred tebou. Od vekov nebolo slýchať, ucho nepočulo, oko nevidelo, aby bol okrem teba iný Boh, ktorý by pomáhal tým, čo v neho dúfajú. Vychádzaš v ústrety tým, čo s radosťou konajú spravodlivo, tým, čo si na tvojich cestách spomínajú na teba.

Ty si sa hneval, a my sme hrešili. Dlho sme ti boli neverní, ale budeme spasení. Všetci sme boli nečistí, sťa špinavý šat je všetka naša spravodivosť. Všetci sme jak zvädnuté lístie, naša neprávosť nás unáša ako vietor.

Nik nevzýva tvoje meno, nik sa nevzchopí, aby sa k tebe privinul, lebo si skryl pred nami svoju tvár, vydal si nás napospas našej neprávosti. A predsa, Pane, ty si náš otec! My sme hlina, ty si náš tvorca; všetci sme dielo tvojich rúk.   Iz 63, 16d-17. 19de; 64, 2c-7

 

 Zamyslenie

Ako sa môže stať, že Ťa poznám, Bože, a predsa mi srdce akoby zabudne na Teba, stane sa málo citlivým a netrápi ma, čo trápi Teba ? Och, ako ma vie potrápiť: čo si rýchlo obliecť, čo navariť, čo kúpiť…A tak málo sa pozerám Tebe do očí a neskúšam z nich vyčítať, čo by si Ty chcel. Ale dnes nie. Dnes utečiem srdcom od iných k Tebe. Dnes sa Ti pozriem do očí a vidím, že to, čo tak veľmi chceš, je, aby som viac bola jednoducho s Tebou. Nemusím nič nosiť, nič robiť, nič pripravovať, len byť pri Tebe blízko. A toto chcem- tento Advent chcem byť bližšie k Tebe každý deň. Zaujímať sa o Teba viac, byť s Tebou viac, dôverovať Ti viac… A keď sa skončí, chcem pokračovať ďalej. Lebo môj advent znamená nastúpiť na tú správnu cestu- a potom po nej správnym smerom pokračovať. Ďakujem za stale novú šancu- a že nikdy neprestaneš klopať na dvere môjho srdca. Dnes Ťa do neho s radosťou I pokorou vpúšťam.

Predchádzajúci