« Späť

Hľadia na Božiu tvár a človeku slúžia.

Hľadia na Božiu tvár a človeku slúžia.

Sv. Michal „Kto je ako Boh?“, Sv. Gabriel „Božia sila“. Sv. Rafael „Boží liek“.

Prvou myšlienkou Boha bol anjel a prvým slovom človek.

Vo sv. Písme čítame:  Boh stvoril človeka len o niečo menšieho od anjelov.

Anjeli naozaj existujú a ich poslaním je pomáhať človeku na ceste životom a chrániť ho pred zlom.

 Anjeli vnášajú do nášho života nádej, že dokážeme naplniť najhlbšiu túžbu svojho srdca a že po smrti sa s nimi vrátime do vlasti svetla.

Dovtedy sme akoby anjel s jedným krídlom, dokážeme lietať, len keď objímeme jeden druhého...

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=p0_xIY-qY84

https://www.youtube.com/watch?v=JsZGrzD_OR0

https://www.youtube.com/watch?v=FlgJb7Yi1p4

 

 

Svätý archanjel  Michal.

Sv. Michal archanjel, bráň nás v boji, buď nám ochrancom proti zlobe a úkladom diabla. Pokorne prosíme, nech mu Boh ukáže svoju moc. A ty, knieža nebeských zástupov, Božou mocou zažeň do pekla satana a iných zlých duchov, ktorí sa na skazu duší potulujú po svete. Amen.

 

Svätý archanjel  Gabriel.

Anjel Vtelenia, verný vyslanec Boží, otvor náš sluch pre tiché napomínanie a volanie milujúceho Srdca nášho Pána Ježiša Krista. Nech máme vždy na pamäti, aby sme Božiemu slovu správne rozumeli, riadili sa ním, Boha počúvali a robili, čo od nás žiada. Dopomôž nám ku bdelej pripravenosti, aby nás Pán, keď príde, nenašiel spiacich. Amen.

 

Svätý archanjel  Rafael.

Šíp lásky a liek lásky Božej. Poraň naše srdcia planúcou láskou a nech sa nikdy nezahojí táto rána, aby sme po všetky dni ostávali na ceste lásky a aby sme láskou nad všetkým zvíťazili. Buď nám sprievodcom a liečiteľom. Lej svoj balzam do našich rán. Otváraj nám svoj duchovný zrak, tak ako si ho otváral Tobiášovi. Buď našim ochrancom pred zlom a pomôž nám prekonať ducha hnevu, nenavisti, vzbury a pýchy. Amen.