Blogy

Modlitba najšťastnejšieho života

Ak niekoho veľmi miluješ, túžiš urobiť pre svojho milovaného najviac ako sa len dá a najlepšie ako sa len dá, pretože chceš, aby bol tvoj milovaný tak šťastný, ako sa len dá. Neuspokojíš sa s málom, nedokážeš urobiť menej ako vládzeš a môžeš. Ak by si bol nekonečne mocný, dokázal by si pre toho, koho by si nekonečne miloval, urobiť najlepšie veci z najlepších, povedať mu tie najkrajšie slová z najkrajších, aby si ho mohol urobiť nekonečne šťastným a to by bolo tvoje najväčšie šťastie. Nikdy by si si ani nedovolil urobiť menej, horšie, pretože by si tak veľmi miloval, že by si chcel darovať celého seba... Vieš, že sa Bohu podobáš? Stvoril ťa ako svoj obraz. A to čo je na obraze krásne, v skutočnosti je to oveľa krajšie. Preto Boh nie je horší ako ty. Ak si niečoho schopný ty, On je toho schopný nekonečne viac. Preto ti ponúkam modlitbu najšťastnejšieho života...
Čítaj ďalej o Modlitba najšťastnejšieho života »

Prečo ma skrývaš?

Akurát včera sme mali stretnutie s veriacimi. Hovorili sme o svojich skúsenostiach s Bohom a jeho pôsobením v našom živote. Žana porozprávala príbeh, ktorý sa stal dávno, ešte keď bola doma v Moldavsku s jej babičkou. Babička bola veľmi silno veriaca. Mala svoje obľúbené ikony, predovšetkým Matky Božej ale aj iných svätých na počestnom mieste doma. Dedko nebol veriaci. V tej dobe bol silný komunizmus a on bol zarytým ateistom. On babke tie ikony stále schovával.
Čítaj ďalej o Prečo ma skrývaš? »

Pri prvej šálke čaju- príbeh o odpustení: Kráľovná Naďa

Pri 1. šálke čaju sa porozprávame o odpustení. Kráľovná Naďa z Ruska, o ktorej ti porozprávam, je pre mňa zatiaľ neprekonateľným príkladom odpustenia. Dúfam, že aj pre teba.
Čítaj ďalej o Pri prvej šálke čaju- príbeh o odpustení: Kráľovná Naďa »

Čo ak je to posledný krát?

Posledné slovo, posledný dotyk, posledný skutok, posledné prejavenie srdca... Čo ak tento moment je naozaj ten posledný? Veď nikdy nevieš... Nikto nevie. Prečo sa potom správať ak milionár sekúnd? Akoby si vlastnil milióny sekúnd v zásobníku... A čo ak v tom zásobníku je ich už iba pár? Čo budeš robiť?
Čítaj ďalej o Čo ak je to posledný krát? »

Úloha otca v rodine 1 - Duchovné upratovanie

Veeeľmi seriozna úloha otca v dome je upratovať. Áno, čítate dobre. Upratovať. No ako u matky ide o upratovanie materiálneho domova, tak u otca ide o upratovanie duchovného domova.
Čítaj ďalej o Úloha otca v rodine 1 - Duchovné upratovanie »

O Andrejovi alebo Veru aj tak dnes žijú ľudia

Príbeh Andreja, ktorého som stretol na tábore pre bezdomovcov, ktorý už druhý krát organizovali Sestry Matky Terezy na okraji Moskvy, je veľmi kuriózny. Ani by som si ho nevšimol, pretože počas celého tábora nevzbudzoval nijakú pozornosť - veľmi skromný človek, ktorý pomáhal kdekoľvek sa dalo, no ticho bez najmenšieho hluku či upozorňovania na seba, bez hnevu na druhých, ako sa im nechce pomáhať – v kuchyni, vonku pred domom či kdekoľvek v dome. Keď som si ho predsa len všimol a podišiel k nemu, začal mi rozprávať príbeh, ktorý sa podobá na tie zo stredoveku, kedy ešte existovali otroci.
Čítaj ďalej o O Andrejovi alebo Veru aj tak dnes žijú ľudia »

Traja hladoši a rozhovor o duši...

V jednu sobotu som odchádzal domov do nášho chrámu Sv. Oľgy v Moskve z nááádherného stretnutia s deťmi z chudobných rodín v Moskve u sestier Matky Terezy. Nasadol som ako vždy do vlaku v metre a šiel domov do Ľublina – samozrejme, bol už večer a ja som akurát na jednej stanici nastúpil do takého vozňa, kde o pár zastávok ďalej nastúpili traja mladí ľudia pochutnávajúci si na obrovských hamburgeroch. Bolo vidno ako im chutí a akí sú hladní. V metre tu v Moskve je to zriedkavé vidieť ľudí ako jedia – fajčiť a možno aj jesť je v metre zakázané – nikde nenájdete odpadkové koše ani verejné záchody. Nuž tak som sa pozerajúc na ich hostinu pousmial a len tak automaticky zo mňa vyšlo: „Dobrú chuť!“
Čítaj ďalej o Traja hladoši a rozhovor o duši... »

Barón Vúdú

V jednu sobotu som sa vracal zo školy kresťanského života v Moskve pri katedrálnom chráme. Akurát som si hovoril, prečo som len nešiel s ostatnými ešte na večernú exkurziu po Moskve, veď bola možnosť. No Pán chcel inak. Poslal krátko pred odchodom jednu ženu, ktorá poprosila o modlitbu. Po modlitbe už nebolo nikoho. Tak som sa obliekol a ešte, premýšľajúc o možnosti dohnať ich, som volal niektorým zo skupiny, no nedvíhali telefón. A tak som si povedal: „No nič, aj tak už je veľa hodín. Nech je tak, ako chce Boh... Vyzerá to na jeho vôľu. No čo z toho vyjde? Nechám sa prekvapiť.“ A bolo pre mňa pripravené zaujímavé prekvapenie - stretnutie s barónom vúdú.
Čítaj ďalej o Barón Vúdú »

Riskneš zomrieť?

Ak si zachováš život, stratíš ho, ak ho stratíš, nájdeš ho... Na prvý pohľad ide o paradox. Veď ako sa dá život stratiť a znova ho nájsť? To sa nedá. Možno ešte s nejakými vecami by sa to dalo, ale s životom? A predsa to má svoju logiku...
Čítaj ďalej o Riskneš zomrieť? »

Prečo plačeš, Dávid?

Zvláštny si ty akýsi, Dávid! Plačeš nad smrťou svojho nepriateľa Absolóna? Veď číhal na tvoj život! Raduj sa! Boh tvojich nepriateľov potrestal! -"Ach! Potrestal? Boh? Nebol som tým krutým egoistickým trestajúcim katom ja sám...? Ach ja biedny hlupák! Ja som si myslel, že to nikto neuvidí... A ono to pôsobí či chceš, či nechceš..." Nerozumiem ti, Dávid... O čom to hovoríš?
Čítaj ďalej o Prečo plačeš, Dávid? »

Tretia svieca

Svieti tretia svieca a moje srdce sa zohrieva ešte väčšou radosťou nad pravdou, ktorá sa mi ukazuje v Tvojom svetle, Ježiš - vo svetle Tvojej lásky - nad pravdou, skrývajúcou sa v tme nezáujmu, samoty, zúfalstva a nezmyselnosti života ľudí okolo mňa v tomto biednom ubolenom svete.
Čítaj ďalej o Tretia svieca »

Úzkou bránou k šťastiu

Úzka brána je pokora pred Nekonečnou múdrosťou a Nekonečnou láskou Boha - uznanie nedokonalosti svojej múdrosti a lásky oproti Jeho múdrosti a láske. Dokážeš vôjsť touto bránou? Ak áno, si šťastlivec... :)
Čítaj ďalej o Úzkou bránou k šťastiu »

Byť ako Boh!

Aj teba aj mňa Boh stvoril geniálne ako nijaké iné stvorenie - stvoril nás na svoj obraz. Podobáme sa samému Bohu... A tak veľmi túžime byť ako Boh... ale...
Čítaj ďalej o Byť ako Boh! »
Ukazujem 13 výsledkov.
Položiek na stránku 25
z 1