« Späť

Tábor 2002 - Príval radosti

Tábor 2002 - Príval radosti

Mnoho ráz a rozličným spôsobom sa prihovára Boh k nám, ľuďom. I v tejto dobe nenávisti a hnevu sa k nám obracia starou osvedčenou cestou - dotykom svojej veľkej lásky. Ja som tento Boží dotyk prežil pred dvoma rokmi na tábore v Zlatníckej doline.

 A pretože jedinečnosť Božej lásky spočíva v tom, že nám dáva lásku veľkých možností, aj dnes môžem zažívať nové a nové veci v duchovnom živote. Na tomto tábore mi dal možnosť modlitby v spoločenstve mnohých mojich priateľov. Táto modlitba ponúka mnoho nových možností. I v tejto modlitbe mi Boh ponúkol rovnováhu radosti, lásky a pokoja. V tom je zmena oproti minulým rokom.

V stredu ráno sme mali veľký zážitok Božej lásky. Mnoho mojich priateľov, ktorí predtým Boha nepoznali, teraz objavili Jeho lásku, keď si ich povolal za služobníkov. Tým Boh znásobil moju radosť z modlitby.

Novinkou pri modlitbe boli aj chvíle, keď z tých troch darov radosti, pokoja a lásky, prevýšil jeden z nich. Jednu chvíľu boli v úplnej rovnováhe, inokedy moja duša vybuchla v prívale radosti, keď sa nedalo robiť nič iné, len sa smiať. Raz zasa prevýšil Boží pokoj a človeku sa nechcelo ho prerušiť. Inokedy zasa som pocítil obrovskú lásku, ktorú som chcel veľmi rozdávať a nemohol som robiť nič iné, než objímať ľudí okolo seba.

Tento tábor bol vlastne posilnením mojej viery a pokory.                                                        R, 15 rokov                                  

                                                                                                                                  

 

Tábor 2002 - Môj pocit

Raz v noci sme sa v tábore začali modliť. Vtedy som pocítila, že som sa stretla s Pánom. Bolo to úžasné. Plakala som, ale vo vnútri som sa chcela smiať – stále mi tiekli slzy. Celý tábor ako prechádzka s Pánom. Každý deň sme chválili spoločne Pána. Milujem Pána – pomáha mi, dáva mi lásku. Všetci vedúci v tábore nám deťom dávali lásku a spoločne pochopenie. Pán nás naučil ospravedlňovať sa ostatným, neubližovať svojim priateľom, ale naopak im pomôcť vyriešiť ich problém a chápať ich.                                                                                                                                            A, 12 rokov