« Späť

Deviatnik k sv. Alžbete, Svätomartinské dni, preradenie diakona - Farské oznamy.

Farské oznamy
 
od 4. 11. 2013 do 10. 11. 2013
V piatok sa začneme modliť deviatnik k sv. Alžbete Uhorskej, patrónke našej farnosti.
 
V stredu 6. novembra 2013 o 20.00 hod. sa v Katedrále sv. Martina v Bratislave uskutoční modlitbové stretnutie nad Svätým písmom metódou lectio divina na tému "Sloboda viery". Pozývame Vás rozjímať nad úryvkom z novozákonnej knihy Skutky apoštolov spolu s pomocným biskupom Mons. Jozefom Haľkom.
 
Pri príležitosti blížiaceho sa sviatku svätého Martina, ktorý je patrónom katedrálneho chrámu i celej Bratislavskej arcidiecézy, Vás srdečne pozývame na slávenie Svätomartinského trojdnia. Tento rok bude hlavnou témou myšlienka zo Svätého písma: "Viera bez skutkov je mŕtva." Sv. omše v Katedrále sv. Martina sú naplánované takto: v sobotu 9. novembra o 16.00 hod. bude sláviť sv. omšu pomocný biskup Mons. Jozef Haľko, v nedeľu 10. novembra o 10.30 hod. arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský a v pondelok 11. novembra - v deň sv. Martina - pri sv. omši o 17.00 hod. prednesie kázeň P. Augustín Slaninka, farár v Bratislave-Prievoze.
 
V rámci Svätomartinského trojdnia sa uskutoční aj detský lampiónový sprievod, ktorý pripravuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Program lampiónového sprievodu sa bude začínať sv. omšou, ktorú bude sláviť v sobotu 9. novembra o 16.00 hod. otec biskup Mons. Jozef Haľko. Po sv. omši sprievod s lampiónmi prejde ulicami Starého Mesta až do Františkánskeho kláštora, kde bude pre deti pripravený program spojený s občerstvením. Podujatie bude spojené aj so zbierkou pre chudobných. Deti môžu priniesť drobnosti spolu s venovaním, ktorých sa zrieknu a venujú ich starým ľuďom a deťom v Rumunsku. Na túto milú udalosť pozývame najmä rodiny s deťmi. Lampióny je potrebné priniesť si z domu so sebou.
 
V súvislosti so sviatkom sv. Martina sa budúcu nedeľu pri všetkých sv. omšiach bude konať Svätomartinská dobročinná zbierka, ktorej výťažok bude použitý na vybudovanie kotolne v Nocľahárni sv. Vincenta de Paul v Bratislave. Nocľaháreň pomáha bezdomovcom prežiť ťažkú situáciu, v ktorej sa nachádzajú. Vykurovanie a prístup k teplej vode na umývanie zabezpečí dôstojnejšie podmienky ľuďom bez domova. Podrobnejšie informácie o použití zbierky i o slávení Svätomartinského trojdnia nájdete na nástenke v kostole.
 
Od pondelka tohto týždňa je náš pán diakon Mgr. Peter Solár preradený do novej farnosti Bratislava – Kráľovnej rodiny (na Teplickú). Chceme mu poďakovať za službu v našej farnosti a popriať mu Božie požehnanie v službe na novom pôsobisku.
 

 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým