« Späť

Modrý kostolík - farské oznamy.

Prvý piatok, nový šk. rok, púť do Šaštína a iné oznamy. Napríklad aj informácia o prihlasovaní na prípravu k Prvému sv. prijímaniu a k sviatosti birmovania.

Farské oznamy
 
od 1. 9. 2014 do 7. 9. 2014
V pondelok, nakoľko je štátny sviatok, bude zatvorená farská kancelária. Kancelária však už bude otvorená v piatok.
 
V tomto týždni máme prvý piatok a prvú nedeľu v novom mesiaci. V piatok bude adorácia po večernej sv. omši a v nedeľu od 17:00 hod. do večernej sv. omši.
 
Pútnikom, ktorí sa v našej farnosti prihlásili na púť do Šaštína (15. septembra 2014) oznamujeme, že odchod autobusu spred Modrého kostola je o 7:45 hod. Povzbudzujeme aj ostatných k účasti na tohtoročnej púti. Sú pripravené aj sprievodné programy, hlavne pre mládež. Bližšie informácie nájdete na výveske a internetových stránkach.
 
V tomto týždni začne nový školský rok, v ktorom sa žiaci tretieho ročníka budú pripravovať na prijatie prvého sv. prijímania. Tí rodičia, ktorí chcú, aby ich dieťa pristúpilo v našej farnosti k prvému sv. prijímaniu, nahlásia túto svoju žiadosť tak, že si z našej internetovej stránky (www.modrykostol.fara.sk) stiahnu prihlášku, podľa priložených inštrukcií ju vyplnia a do 10. októbra 2014 ju v úradných hodinách prinesú do farskej kancelárie. Po tomto termíne začnú farské katechézy, čím sa ukončí prihlasovanie.
 
V tomto školskom roku sa uskutoční aj príprava na prijatie sviatosti birmovania, ktorá bude trvať celý školský rok. Žiaci 8.,9. ročníka, stredoškolskí študenti, ktorí chcú v našej farnosti prijať sviatosť birmovania, sa môžu prihlásiť tak, že si z našej internetovej stránky (www.modrykostol.fara.sk) stiahnu prihlášku, podľa priložených inštrukcií ju vyplnia a do 10. októbra 2014 ju v úradných hodinách prinesú do farskej kancelárie. Do tohto termínu sa dospelí nahlásia buď na fare alebo u katechétky Zuzany Rapkayovej. Po tomto termíne začnú katechézy.
 
Počas školského roka 2014/2015 bude otec arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský pokračovať v modlitbových stretnutiach nad Svätým písmom, ktoré bývajú každú prvú stredu v mesiaci o 20.00 hod. v Katedrále sv. Martina v Bratislave. Začínajúci cyklus lectio divina má názov "Hovoriť o Bohu obrazmi zo sveta" a bude sa venovať desiatim podobenstvám Pána Ježiša. Prvé stretnutie sa uskutoční už túto stredu 3. septembra 2014 o 20.00 hod. v Katedrále. Pod názvom "Účinné počúvanie" sa bude venovať podobenstvu o rozsievačovi.

 

Zdroj: http://www.modrykostol.fara.sk

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Tiež by som rada upozornila na moderovanú adoráciu s komunitou Emanuel, ktorá bude každý prvý štvrtok v mesiaci (teda aj zajtra) v kostole sv. Ladislava v Bratislave (oproti tesco - My).

Začiatok adorácie bude po sv. omši o 17:30 - teda asi o 18:15
Všetci sme pozvaní.
Odoslané 4.9.2014 1:14.