Blog

« Späť

Kníhkupectvo

Kníhkupectvo

Keď si chcem urobiť radosť, idem do papiernictva, alebo do kníhkupectva. Jedno z nich stojí za blog. (Podobnosť s vaším mestom je čisto náhodná) 

Tak si predstavte. Skoro ráno idete do roboty - a v kníhkupectve sa už svieti. Predavačka čaká na zákazníkov. Veď čím skôr príde a otvorí, tým má väčšiu šancu, že niečo predá. Logika, nie?

Niekoľkokrát som tam bola. Nadpisy "Veľký výpredaj kníh" ma vždy vedeli pritiahnuť. Vo chvíli, keď sa ešte stále zatvárali dvere od môjho príchodu, už som musela odpovedať na otázku, čo si želám. Chcela som si prelistovať nejaké tituly, ledva mi ich dali. Pozrela som knihy z výpredaja. Staré pototalitné romány. Škoda hovoriť!

Rozmýšľam. Pomôže to nejak? Veľké nadpisy, otváracie hodiny od východu slnka.

Je ľahké vidieť nezmyslenosť správania niekoho iného. Chcem vidieť zmenu v živote, túžim sa zlepšiť v každej oblasti svojho života. Keď sa však stretnem sama so sebou a prizriem sa bližšie samej sebe, zistím, že možno to nie je také nápadné ako v tom kníhkupectve, ale aj ja niekedy robím podobne. A potom sa čudujem, že to nepomáha:) 

foto: www.deviantart.com

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Ja pozriem do kníhkupectiev z trochu iného uhla. Veľmi často sa mi stáva, že nájdem aj pekné hodnotné náboženské knihy v svetských kníhkupectvách. Čo ma mrzí: sú zamiešané medzi okultnú a ezoterickú literatúru, jedno cez druhé. Takže do takejto oblasti priraďujú kresťanstvo. A dokonca internetové kníhkupectvá to ponúkajú v rovnakej rubrike. A zväčšaje to tak- čím väčšie a známejšie kníhkupectvo, tým horšie. Rozprávala som s viacerými majiteľmi či vedúcimi, poslala maily, ale.....hrach o stenu!
Odoslané 16.2.2012 17:56.
ja osobne som si zakázal návštevy tohto typu, lebo som sa dostal do stavu, ked som nikdy neodchádzal s prázdnymi rukami, zato peňaženka bola prevetraná statočne...
Odoslané 17.2.2012 10:54.
Rad a nad zlato: na návštevu do kníhkupectva si neber žiadne peniaze, choď sa iba popozerať... ak Boh chce, aby si si kúpil knihy, pošle ti špeciálnu obálku s poznámkou "na knihy".
Mojej kámoške Alenke tak Boh už na jej modlitby odpovedal. Chcela a nemala, modlila sa Bože chceš, aby som mala také knihy? tak niečo urob ... a o chvíľku k nej pristúpila princezná, povedala jej Boh ťa miluje a niečo ti posiela... bola to obálka s € a odkazom účelom "na knihy"
Ja som túžila kúpiť obrazy od nášho rodinného priateľa akademického maliara Ladislava Záborského,91 ročný ešte stále maľujúci činný, nemala som na ne peniaze, ale Boh poslal obálku pre naše deti... bolo tam pre každé z 5 detí po 150 € vraj, aby som ich uložila na knižky deťom...oslovila som darcu, či by vadilo, keby som investovala do obrazov, že tie na hodnote časom získavajú a z peňazí v banke odhryzuje inflácia... darca súhlasil a bolo. Obrazy sú už zarámované,krášlia interiér a čakajú kým naše deti zdospelejú, aby si ich mohli zobrať a naložiť s nimi podľa vlastného uváženia.
Odoslané 17.2.2012 13:15 ako reakcia na tomáš kuník.
Františka, vidíš.... a my že to fakt o kníhkupectve píšeš, a ty znovu zaťahuješ na hlbinu.... ty si teda prípad, pripomínaš mi niekoho, kto stále v každej situácii nájde paralelu medzi sebou a sebou.
Medzi sebou akým by chcel byť a medzi sebou akým sa mu javí, že je.

Ej, veru, človečinou mi to tu vonia
Odoslané 17.2.2012 13:23.
a nielen tebe emoticon čo si budeme. Františka má rada Apoštola. denne sa učí byť "Kristovou ľúbeznou vôňou pre Boha uprostred tých, čo sú na ceste spásy" (2Kor 2,15).
Odoslané 17.2.2012 20:59 ako reakcia na Otília Ferenčíková.