Blog

« Späť

Boh nie je na kompóty

Boh nie je na kompóty

Boh ti ponúka ŽIVOT, veci nové, čerstvé. A ty jemu?

Čo čerstvé si mu dnes ponúkol?

Nespoľahol si sa, že máš v špajze svojej duše odložené zaváraniny z ovocia nazbieraného na nejakej letnej akcii, obnove, púti či inde, prípadne namodlené a odminištrované v detstve? Alebo minimálne pred týždňom?

Alebo si vravíš: počkám ešte. Som primladý dať už dnes Bohu ovocie, čo som aj dnes nazbieral, navaril a upiekol. Keď budem starší, na dôchodku, potom dám Bohu viac. Dnes nie. Až potom mu dám, čo mu patrí. 

Boh nie je na kompóty.

Radšej mu daj dnešné ovocie tvojej námahy i tvojich radostí.

Nezabudni: nespracované a zhnité patrí niekomu inému.

 

foto: www.deviantart.com

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Pekne pozdravujem sestričku Františku.Zaujal ma Váš postreh naozaj. Stačí sa ráno zobudiť a napriek tomu, že utekáme do svojich zamestnaní a nedá sa každému kontemplatívne modliť ,tak aj ranna modlitba môže človeku pootvoriť oči ,ako sa ku nám Boh chová.

Už len základný fakt , že sme otvorili oči a precitneme je veľkým darom. Dar zdravia a možnosti práce je rovnako veľký dar.Nie je to samozrejmosť ,lebo niekedy som veci považoval "však to musí byť".Ale nástupom môjho diabetesu som precitol v zmysle , že vdaka Bože za silu ,čo si mi na dnes dal.

Proste tieto Božie požehnania sú pekné a nie samozrejme.Boh nám trhá z čerstveho ovocia . A čo My ? Ano velakrát si veci schovávame súkromne pre seba,lebo pocit plnej špajzky je fajn .Len mi napadá kedy tie "zavaraniny " pojem :-) . A pritom možno okolie by rado s nami sdielalo naše ovocie poznania. Nuž sestrička teším sa Vášmu postrehu ,ako skvelému pošťuchnutiu pre človeka s inšpiráciou pre život .

A odkladanie na starobu? Ak nevieme ani hodiny, či dna , tak kde mám garanciu ,že sa jej dožijem.Nuž podelme sa s " duchovnou večerou už dnes".
Odoslané 18.2.2012 6:37.
Mily Tibor! Komentarom ste mi urobili hned narano velku radost, pretoze sa citim byt znova raz pochopena. Pri mojich blogoch je to skor vynimka, ze sa citatelia pozru ponad vecičky, o ktorych pisem a ktorymi si pomaham a vidia dalej a hlbsie. Bohu vdaka za Vas.
Odoslané 18.2.2012 9:02 ako reakcia na Tibor Osuský.