« Späť

Prázdniny v God-zone

Prázdniny v God-zone

Nastal čas dlhých letných večerov, prechádzok vo vytúženom vánku, ale hlavne, čas dobrodružstiev. Prichádza mi na myseľ príbeh hobita Bilba. Dlhá Gandalfova palica búchajúca na okrúhle dvere kdesi v tom krásnom Kraji a s ňou pozvanie vykročiť. Opustiť všetko dovtedy známe pohodlie a ísť za hlasom srdca. O tom by podľa mňa mali byť prázdniny. O vykročení a prežívaní Dobra v Družnosti.

Prázdniny pre mňa vždy boli možnosťou zažiť niečo nové a nečakané. A myslím, že je to aj skvelý čas zažívať niečo nové a nečakané s Duchom Svätým. Neviem, aký je tvoj štandard. Možno každý deň kráčaš naozaj len tam, kam ťa vedie Duch. Ale možno si počas roka zahltený svojimi povinnosťami a dovoľuješ veciam tohto sveta, aby ťa urobili hluchým voči Jeho hlasu. Možno si už dávno zakopal všetky divoké a romantické túžby svojho srdca, pretože si mal pocit, že niet šance, aby sa naplnili. No my máme dobrého Otca, ktorý vkladá do našich sŕdc túžby, ktoré túži napĺňať. Vieš, raz v zime som len tak išla do školy a cestou som z busu uvidela srnku. Veľmi ma to potešilo a vravela som Bohu: „Ociii, prosím, chcem vidieť ešte jednu. Ukáž mi ešte nejakú.“ Ale v tom mi v hlave zaznel ten druhý hlas, ktorý mi hovoril, že by som Boha nemala otravovať takýmito blbosťami a mala by som sa radšej modliť za niečo dôležité. No ja som len povedala Bohu: „Oci, ty si každého z nás stvoril z lásky a nekonečne nás miluješ a túžiš nás vidieť šťastných. Keď uvidím ďalšiu srnku, budem veľmi šťastná a tebe urobí radosť to, že tvoje dieťa je šťastné. Preto ťa prosím, aby si mi ukázal ďalšiu srnku.“ A vieš čo sa stalo? Ako som mu to povedala, uvidela som ďalšiu srnku. A bola som šťastná a viem, že môj Otec na nebi sa zaradoval, že jeho dieťaťu sa splnila jeho túžba a je šťastné. Týmto príbehom som ti len chcela jasne ukázať, že náš Boh je dobrý a miluje robiť svojim deťom radosť a verím, že keďže je nemenný, je dobrý aj nad tvojím životom a aj tebe túži robiť radosť. Aj v maličkostiach, aj v tých najšialenejších túžbach, aké máš.

No možno ani nevieš, aké sú naozaj tvoje túžby. A to je práve to. Nakloň svoj sluch a počúvaj hlas Ducha, ktorý prehovára k tvojmu srdcu. Čo je v tebe hlboko vryté? O čom si sníval celý školský rok, kým si sa pozeral von oknom? Kde je pre teba to miesto, na ktorom musíš vystúpiť z loďky a začať kráčať po vode, pretože ťa tam Pán volá? Možno je konečne čas a priestor začať riskovať a neskrývať sa pred Jeho hlasom. Určite si to už počul miliónkrát. „Nech prázdniny pre teba neznamenajú prázdne dni.“  Je čas zlomiť lenivosť  a pohodlnosť a začať žiť dobrodružstvá. Dovoľ Bohu, aby skúmal tvoje srdce a vkladal doňho nové túžby. Dovoľ mu, aby prebúdzal to, čo je v tvojom srdci už dávno a počúvaj Ducha, keď ti bude hovoriť, kam vykročiť a ako ich napĺňať. Uč sa poslušnosti Duchu a pýtaj si čerstvé zjavenie pre každý jeden deň, ktorý je pred tebou. Ver mi, je to recept nielen na najlepšie prázdniny pre teba, ale aj na dobývanie nových území pre nášho Kráľa. Neboj sa vstupovať na územia, kde budeš musieť bezhranične veriť svojmu Otcovi. On ťa nezanechá, ani ťa neopustí.

Ak si myslíš, že tvoje túžby sú príliš veľké a asi nie je možné, aby sa splnili, môžem ti ponúknuť dve skvostné povzbudenia o veľkých veciach. Tak napríklad tuto naša kapelka eSPé túžila rásť vo svojej službe vo vedení chvál a zažiť nové dobrodružstvá s Otcom. Už to je veru tretí týždeň, čo sú v slnečnej Californii a užívajú si, možno aj vďaka tvojej podpore, špičkové vyučovania v mnohých oblastiach chvál a uctievania a vysoko nadpriemerný čas v Božej prítomnosti. Celkom extravagantný letný výlet momentálne prežívajú aj Lenka so Zuzkou, ktoré slúžia opusteným deťom v centrách v Mozambiku. Len počúvali Boží hlas a rozhodli sa vykročiť, investovať a tak trochu zariskovať a ich sen sa stal realitou. Pýtaj sa Otca, čo má pripravené práve pre teba. Nesnívaj sny druhých ľudí. Verím, že vo chvíli, keď začneš počúvať Ducha a necháš sa ním viesť, pôjdeš nielen na nové miesta v geografickom ponímaní, ale budeš hlavne kráčať v radosti stále bližšie k Otcovmu srdcu.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Zatiaľ bez komentára Buďte prvým