« Späť

Čo je v tom vreci?

Videla som zem, akoby pohľadom z vtáčej perspektívy a nad celou zemou boli vo vzduchu “zavesené” vrecia...

Videla som zem, akoby pohľadom z vtáčej perspektívy a nad celou zemou boli vo vzduchu “zavesené” vrecia plné pripraveného požehnania. Na spodku, smerom k zemi, boli pevne zaviazané. Potom som sa ocitla na zemi, s vrecami nad hlavou a Boh mi povedal: “Zmocni sa toho požehnania svojou modlitbou.”

Pochopila som, že tie vrecia sú presne tam, kde ich treba. To požehnanie sa vyleje tam, kde je potrebné, o to sa nemusím starostiť. Mojou úlohou len bolo modliť sa. Modlitba spôsobovala, že povrazy sa rozpadli, vrecia sa otvárali a požehnanie sa vylievalo presne tam, kam bolo určené a prinieslo všetko, čo bolo potrebné.

Uvedomila som, že v každom vreci vždy Boh ukryl tú najlepšiu alternatívu… a že mojou úlohou nie je starať sa o to, čo má byť v tom vreci – že to je jeho starosť…
 
Mojou úlohou je vierou stiahnuť to požehnanie na zem… modlitbou rozviazať vrece, aby tam neostávalo visieť v lufte :).
 
Ak sa niekedy pýtaš, ako sa máš modliť, toto je odpoveď. Ver, že vo vreci je to najlepšie, nech už ide o kohokoľvek, bez ohľadu na situáciu, ver, že požehnanie, ktoré pripravil Boh, je ušité na mieru všetkým okolnostiam, povahe človeka, jeho chápaniu, úrovni jeho poznania, že je to to najlepšie z najlepšieho. A potom smelo rozviaž povraz a sleduj, ako požehnanie tečie a prúdi. Už vo chvíli, keď sa uvoľní prvá kvapka, ďakuj Otcovi za ovocie, ktoré prinesie. Chváľ Boha. Tak prinášaj svoje prosby.
 
Verím, že požehnanie je pripravené na vyliatie. Že nebo je pripravené dať dážď. A my sme povolaní uvoľniť ho svojou vierou. Zmocniť sa toho, čo Ježiš vybojoval a určil pre nás. Sme jeho ľud určený na vlastníctvo. Majú nám partiť veci neba, veci Božieho kráľovstva. Požehnanie nemá byť občasným prekvapením, ale dennou realitou našich životov. A prosím, nezamieňajme požehnanie s našimi predstavami o tom, čo je pre nás momentálne dobré, alebo s našimi prianiami. Požehnanie je spojené s tým, že On je Kráľom a my žijeme v Jeho kráľovstve, kde platia Jeho pravidlá. On je Pán.
 
“Keď teda vy, hoci ste zlí, viete dávať dobré dary svojim deťom; o čo skôr dá váš Otec, ktorý je na nebesiach, dobré veci tým, čo ho prosia.” Matúš 7, 11
Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Janka, opäť ďakujem za krásny článok! Použila si fantastickú metaforu, ktorá už sama osebe je výrečná...
Ja som sa kedysi, podľa príkladu iných ľudí, modlievala "slovami", ale asi tak posledný rok sa modlím zosielaním požehnania. Tak ako píšeš: "nezamieňajme požehnanie s našimi predstavami..." - pochopila som, že ja predsa nemôžem Bohu hovoriť, čo má urobiť. A hoci moja modlitba za ľudí je možno tvorená z jednej-dvoch viet, som si istá, že je milšia Bohu. Pretože ich jednoducho odovzdávam do Jeho rúk, Jeho požehnania a nediktujem Mu moju vôľu... On jediný vie, čo je pre koho najlepšie...
Ešte raz ďakujem!
Odoslané 3.7.2012 12:01.
emoticon ďakujem, to tak sem tam v modlitbe sa zjaví taká "názorná" ukážka emoticon.

Azda sa mi len žiada povedať, že je mnoho vecí, ktoré Boh jednoducho sľúbil a je našou úlohou prosiť o ne konkrétne (tým myslím nezahrnúť ich len pod slovo "požehnanie", mám na mysli prisľúbenia Biblie, na ktorých máme stavať svoj život, ako na skale. Taká modlitba hýbe nebom, keď sa zmocňujeme sľúbeného, čo je pre nás pripravené.

Uvediem príklad... možno sporný, ale predsa emoticon. Modlitba za chorého, aby bol uzdravený... je iné modliť sa v istom zmysle len odovzdane, ak by tento postoj neobsahoval vieru... a je iné vyjadriť vieru, a prosiť o uzdravenie. Iste, Boh nemusí urobiť veci, takým spôsobom, ako si my predstavujeme (podobne ako pri chromom mužovi mu namiesto uzdravenia odpustil hriechy, hoci bolo zrejmé, prečo ho priniesli a čo očakávali jeho priatelia).

Je dôležité brať Boha za slovo, a odvolať sa na to, čo hovorí Jeho slovo. Ak v Jakubovom liste stojí: Modlitba s vierou uzdraví chorého, a Pán mu uľaví", potom sme povolaní rozviazať toto vrece požehnania konkrétnou modlitbou za uzdravenie. Spôsob, čas, miesto, to je na Bohu. Ale my sa spájajme do jednoty s Jeho srdcom a Jeho slovom. A prosme odvážne, nie ako siroty, ale ako deti.
Odoslané 3.7.2012 12:13 ako reakcia na Jana Znášiková.
Ďakujem, práve toto som dnes potrebovala počuť.
Odoslané 4.7.2012 11:45.
Tu neviem čo dodať, jedine, že s týmto súhlasím.
Odoslané 4.7.2012 12:51 ako reakcia na Jana Znášiková.