« Späť

Tvárou v tvár klamárovi II.

Poznáme to. Diabol ťa najskôr prinúti prestať sa modliť a nakoniec ťa obviňuje, že sa nemodlíš. Zabráni ti byť s Bohom akokoľvek je to možné a potom sa ti vysmieva, že s Bohom nie si. Robí z teba hlupáka a baví ho to nenormálne. Keď na teba funguje priveľa pravdy, predávkuje ťa pravdou, keď ťa vie zmotať do klamstiev, bude ťa klamať ostošesť, keď vie, že ťa skolí pocitom viny, bude ťa obviňovať, keď si je istý, že postačí zamestnať ťa zábavnými vecami, spraví to. Siahne presne po tom, čo narobí najviac škody a ver mi, že vyťaží maximum zo všetkého. Nemá povesť ničiteľa len tak.

Naštval ma. To, že sa mi taký hňup rehoce do ksichtu ma riadne štve. Je dosť možné, že hriech a slabosti majú riadne tuhé korene a rokmi vychodené koľajnice mojich slabostí ešte veľa krát zafungujú v jeho prospech. Ale znovu sa vraciam k jednej veci: ani smrť ani život, ani anjeli, ani kniežatstvá, ani prítomnosť, ani budúcnosť, ani mocnosti nebudú nás môcť odlúčiť od Božej lásky! (Rim 8) Ak ani mocnosti, ani kniežstvá, ani smrť, potom ani hriech do ktorého ma neustále hecujú, a pre ktorý sa mi vysmievajú.

Aj vám sa stáva, že stojíte pred Bohom a veľmi by ste mu chceli sľúbiť “Bože, budem bojovať, túžim ostať čistým pre teba, neurobiť kompromis, zostávať ti blízko,” a vo chvíli, keď už naberiete odvahu to spraviť, vyskočí pred váš zrak diabol s vyškerenou tvárou šaša, s ceduľkou so žiariacim a blikajúcim nápisom “Zase zlyháš! Zase zlyháš!”? Mne sa to stáva často. Pri inej vhodnej príležitosti na mňa svieti s nápisom “Nikdy to nedokážeš!” alebo “Nikdy sa to nezmení!”. Rovnako hrozný je aj nápis “Vidíš, hovoril som ti, že to nezvládneš!”. Hej, sú chvíle, kedy mi môj hriech dá siahnuť si na dno zahanbenia samej pred sebou, pred ľuďmi, pred Bohom.

Ale! Jeho slovo hovorí “Jeho zástavou nado mnou je láska!” Pies 2,4. A ak on mieni na mňa vyťahovať ceduľky a otrepávať mi ich o hlavu, ja mu budem otrepávať o hlavu, že viem, že Boh ma miluje. Myslím si, že nič ho neštve viac, než kresťan, ktorého zlomil na hriech, pretože sme slabí, ktorý ale unikne z jeho sietí viny, hanby a neúspechu rovno do Božieho náručia – práve preto, že vie, že Boh je väčší a hriech nezvíťazí nad láskou, ktorou nás miluje.

Berme diablovi smelo tromfy z rúk. Ak ti hovorí, že nesmieš prísť k Bohu, že si príliš zlý, škaredý, nedokonalý alebo hocičo, rovno mu tú tabuľku vytrhni z ruky a otrep mu ju o hlavu.

Jeho zástavou nad tebou je láska.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Super,pravdivo napisane,tohto sa budem drzatemoticon))))Velmi dakujem,za povzbudenie,aj ja zazivam,take chvile kedy sa zly vysmieva priamo do oci,vtedy sa snazim bojovat modlitbou svateho ruzenca.Modlitbou k Boziemu milosrdenstvu,ozaj musime byt ostraziti,lebo nikdy nevieme,kedy nam zly podkopne nohy.....prajem celej komunite,aby sme zvladali kazdy boj s pokusenim a mat na pamati,ze nas Boh nas vzdy ochrani,ked ho prosime....Nedajme sa........!
Odoslané 15.10.2011 1:01.
Verím, že je veľmi dôležité, aby sme žili v pravde, ktorú nám Boh dáva poznať. Najväčšou zbraňouo proti klamstvu bude vždy iba pravda. Ak ju človek nepozná, nedokáže sa vzoprieť lžiam. Argument, ktorý berie diablovi vietor z plachiet je, keď poznáme Božie slovo. Keď nielen dokáže vytrhnúť zasadenú lož z nášho srdca, ale na jej miesto vieme zasadiť dobré slovo, ktoré o nás povedal Boh vo svojom slove. Samozrejme, že miesto, na ktorom sa to môže diať v moci je jedine modlitba.
Odoslané 15.10.2011 10:23 ako reakcia na Nicole Kavuláková.
Toto mi už robí tretí deň, ďakujem za povzbudenie emoticon Nechcem sklamať ešte viac Ježiška, ako som sklamal
Odoslané 4.8.2012 19:58.
Romanko, skvelá správa je, že Ježiša nemôžeš sklamať... veď On presne vie, čo si urobil včera, čo robíš dnes, aj to, ako sa zachováš zajtra... Napriek tomu, že to vie, rozhodol sa odpustiť ti všetko, čo by ťa mohlo oddeľovať od Neho, zničil moc hriechu a daroval ti odpustenie. Hriechy - tie minulé, dnešné, ani budúce - ťa nemusia oddeľovať od Boha, ak veríš, že Ježiš zomrel za teba... že zaplatil, vykúpil ťa.
Odoslané 4.8.2012 20:06 ako reakcia na Roman Bobaľ.
Mne sa strašne páčilo v jednom blogu (tuším, že to bolo tiež v tvojom), ako máme reagovať na pokušenie. "Ježíííš? Ten rožkatý už zase otravuje. Urob s tým niečo." ;)

Vyskúšala som to, a nielen že to funguje ale spravilo mi náladu na pol dňa ;-)
Odoslané 4.8.2012 20:26.
Odoslané 4.8.2012 21:48 ako reakcia na Janka Guričanová.