« Späť

5. Zranená

5. Zranená

Toto je jedna z najťažších piesní, aké som kedy napísala a zložila. Zároveň však patrí medzi moje najobľúbenejšie. Pieseň vznikla po čase, kedy sa nám na jednej duchovnej obnove ľudia z tímu ospravedlňovali v mene našich pozemských ockov za veci, ktoré nám urobili a ktoré nás boleli. Boh uzdravoval mnohé zranenia u viacerých účastníkov tohto víkendu.

Asi 20 minút po tomto čase som prišla do kaplnky, kde som sa rozplakala nad tým, ako deti trpia neprítomnosťou otcov v rodine. Vynárali sa mi pred očami príbehy mnohých mojich kamarátok. Tých, ktorým sa v škole smiali, ponižovali ich, vraveli im, že nič neznamenajú. Boli prehliadané, smutné a odmietané. Tých, ktoré zažili či už fyzické alebo psychické znásilnenie. Tých, ktoré si radšej priali zomrieť a pýtali sa načo vlastne sú na svete. Tých, ktoré plakali a nemali sa o koho oprieť. Prežívali veľkú samotu. Otec od nich odišiel alebo sa o ne nestaral, bol veľmi prísny alebo boli preňho prioritné iné veci ako jeho deti. Tých, ktorým chýbal otec, aby sa ich zastal, bojoval za ne, pohladil ich, povedal im: „si krásna a mám Ťa rád“. Tých, ktoré aj napriek tomu, že mali ocina sa cítili ako siroty.

Celá táto bolesť z toho sa pretavila do toho, že mi začal chodiť text piesne v mysli. Sadla som si v kaplnke za klavír a začala hneď hrať túto pieseň. Pri spievaní slov „nevadí, že otec tam nebol, pretože ja som tam bol s Tebou“, som si uvedomila, že aj keď sa nám niekedy zdá, že sme v ťažkých chvíľach boli samé a opustené, že nebolo nikoho, kto by sa nás zastal, tak to nie je pravda. Boh bol s nami v každom ťažkom okamihu, ktorý sme zažili. Držal nás za ruku. Neopustil nás. Plakal, keď sme plakali my. Bolelo ho to, čo bolelo nás. Keď sme kričali od bolesti, On kričal s nami. Keď sme sa pýtali, kde bol, On nám odpovedal. Držal nás v náručí a šepkal slová „Si mojou láskou, si mojou kráskou“.

Preto je táto pieseň piesňou nádeje. Nádeje v to, že Boh je schopný uzdraviť každú ranu, ktorú sme utŕžili. Znova nás zobrať do tých ťažkých situácií a ukázať nám ich tak, ako ich videl On. Ukázať nám, kde stál a ako za nás bojoval. Nádejou, že Boh je schopný dať nám to, čo nám u našich pozemských ockov chýba. Zároveň je absolútne schopný viesť nás cestou odpustenia našim ockom a nanovo si s nimi vybudovať vzťah lásky. O tomto je pieseň Zranená.

Odkaz na song story piesne Zranená: https://www.youtube.com/watch?v=AFYUR_G092Q

Odkaz na samotnú pieseň Zranená: https://www.youtube.com/watch?v=ZiYMfvPA13w