« Späť

Aké je to, keď žena spozná Boha.

Aké je to, keď žena spozná Boha.

Na začiatok treba vždy pár úvodných slov.

Práve si si otvoril/a môj prvý blog. Keď som premýšľala, o čom by som mala písať tento prvý blog, napadlo mi, že sa Ti najprv predstavím a napíšem čomu sa budem vo svojich blogoch venovať. Takže poďme na to.

Najprv sa predstavím. Kto som? Zaujímavá otázka. Skôr než to poviem (resp. napíšem), Ti chcem povedať, že to kým som, som zisťovala veľmi dlho. Moja cesta objavovania toho, kto v skutočnosti som, bola veľmi dlhá a začala dosť ťažko. Pri hľadaní toho, kým som, som si prešla veľmi veľkou bolesťou, padlo neskutočné množstvo sĺz. Prešla som si smútkom a samotou, narazila som na odmietanie, neprijatie, vysmievanie, ponižovanie a odsudzovanie. Dospela som až k tomu, že som samú seba začala nenávidieť a neznášať. Neznášať to, ako vyzerám a to, aká som.

Dnes však nechcem písať o týchto veciach (tie budú predmetom ďalších blogov). Taktiež preskočím veci typu: “Volám sa Lenka Šáteková, mám 27 rokov a som študentkou doktorského štúdia v odbore ošetrovateľstvo. Momentálne bývam v Ružomberku.” Tieto veci vidia všetci ľudia a dá sa k ním ľahko dostať.

Ja však chcem ísť hlbšie a povedať Ti, kto naozaj som. Po naozaj dlhej ceste Ti hovorím túto odpoveď na danú otázku:

“Som milovaná Božia dcérenka, nevesta a princezná. Mám po svojom boku Rytiera, ktorý ma chráni a nedovolí, aby sa mi niečo stalo (je o mňa kráľovsky postarané). Môj Drahý o mňa veľmi dlho bojoval a ja som sa nechala zviesť. Som krásna a moja krása vyráža dych. Môj nebeský Milenec je z mojej krásy úplne paf a často to vidím aj na mužoch v mojom okolí (toto nie je pýcha, to je fakt). Som pozvaná do toho, aby moja krása (nielen fyzická, ale aj duševná a duchovná) menila prostredie, v ktorom žijem. Som povolaná šíriť lásku, nehu a milosrdenstvo. Som povolaná k tomu, aby som bola súčasťou veľkého dobrodružstva, ktoré prežijem. Vlastne počkať, ja už ho žijem a som jeho súčasťou. Som žena, ktorá dennodenne dáva svoje srdce, život, dušu a ducha do rúk Boha a necháva sa ním viesť. Som žena, ktorá sa rozhodla dať Bohu všetko. Som žena, ktorá dovoľuje Bohu, aby menil moje srdce na Jeho srdce.”

Toto je moja odpoveď na to, kým som. Ešte Ti zodpovedám otázku: “O čom budeš písať?” Na toto mám veľmi rýchlu a jasnú odpoveď. Dlho som rozlišovala svoje poslanie tu na zemi. Na čo som tu? A odhalila som kúsok z môjho poslania. Tu je jeho zhrnutie:

“Budeš meniť dievčatá na ženy a ženy na matky.”

A toto sú témy, ktorým sa budem venovať vo svojich blogoch. Budú to blogy o identite ženy, srdci ženy a materstve. Veľmi základné témy pre každú ženu a aj pre každého muža.

Na záver tohto blogu Ťa chcem pozvať (ak si žena) do jednej veci. Slová, ktoré som písala, o tom, kto som, neplatia len o mne, ale aj o Tebe. Áno, aj Teba takto vidí Boh. Preto Ťa pozývam a povzbudzujem do toho, aby si si tie slová prečítala ešte raz a uvedomila si, že tieto slová sú pre Teba. Hovoria o Tebe.

A vzhľadom k tomu, že som splnila cieľ tohto prvého blogu, Ti chcem povedať, že sa teším, že si si ho prečítal/a. Ďakujem za Tvoj čas a ochotu. A veľmi sa na Teba teším pri čítaní ďalšieho blogu. Dovtedy ostávaj v pokoji a láske.

Lenka - princezná svetla.  

Predchádzajúci