« Späť

Zažili sme niečo dokonalé, niečo Božie

Zažili sme niečo dokonalé, niečo Božie

Ľudia strávia veľa času pochybnosťami o Kristovej moci, a žijú seba uspokojujúci život, ja som presvedčený, že každý, kto prišiel na RK.chvály ani na chvíľu nepochyboval o Božej existencii.

Viem začal som z ostra, ale nemohol som inak, dva týždne som bol plný svojich pochybností, ale aj pochybností okolia, či chvály v Ružomberku majú zmysel, viac ľudí hovorilo, že je to čisté bláznovstvo chcieť zjednotiť mladých z každého spoločenstva náboženstva a ešte k tomu očakávať že neprídu na koncert, ale prídu chváliť Boha.

13. septembra sa ale v Ružomberku prejavilo Božie kráľovstvo a jeho mocná sila naplno, zažili sme niečo dokonalé, niečo Božie.

Od začiatku to vyzeralo kadejako, každý sa bál, že nikto nepríde, ale nazbieralo sa 140 ľudí, baptistický zbor nám poskytol domov a každý sa tam cítil príjemne,
kapela Timothy prišla rozpačito na "podium", rozpačito preto, lebo pri zvukovej skúške to vyzeralo dosť ťažko, hlavne so zvukom, ja som sa opieral o dvere a pozeral sa na tých ľudí čo prišli a snažil sa vyčítať ich očakávania. V ďalšom momente som pozeral na každého z nás organizátorov, či je všetko ok, bolo. Po minúte sme sa všetci ponorili do Božieho kráľovstva, Marián Lipovský nás vyzval, aby sme si navzájom žehnali, robila to celá sála, každý. Po niekoľkých pesničkách prišlo na rad rozprávanie o Božom kráľovstve, svojim svedectvom nás všetci členovia Timothy presvedčili o tom, ako veľmi dokáže pôsobiť. Po dvoch hodinách chvál, som sa cítil naplnený, naplnený ako nikdy pred tým. A uzavrel som to slovami "Boh existuje!"

Verím, že sa každý, kto navštívil chvály prišiel zjednotiť a osláviť Boha, a rozhodol sa pre smerovanie s Ním a ako s každým ťažkým životným rozhodnutím, alebo návykom, je tu možnosť pošmyknutia sa späť, no RK.chvály nám toto odhodlanie mesiac čo mesiac udržia, verím v to!