Blog

« Späť

Zmluva posvätenia

Boh je láska. Preto všetko, čo pre Teba pripravil je veľmi dobré. Poď sa so mnou pozrieť na posvätenie, ktore Ti Boh chce darovať skrze svojho Syna Ježiša Krista.

Posvätenie je súčasť zmluvy medzi Bohom a jeho ľudom. Na začiatku Boh oddeľuje. Najskôr oddelil svetlo od tmy, deň od noci, dobro od zla..

Oddelil si svoj ľud, aby s nim uzavrel zmluvu. Večnú zmluvu pokoja. Prorok Ezechiel to vyjadril takto: „I vezmem vás z národov a pozbieram vás zo všetkých krajín a zavediem vás na vlastnú pôdu. Potom budem na vás kropiť čistú vodu, že sa očistíte; od všetkých vašich škvŕn a od všetkých vašich modiel vás očistím. A dám vám nové srdce a nového ducha vložím do vás; odstránim z vášho tela kamenné srdce a dám vám srdce z mäsa. Svojho ducha vložím do vášho vnútra a spôsobím, že budete kráčať podľa mojich nariadení, zachovávať moje výroky a plniť ich. Budete bývať v krajine, ktorú som dal vašim otcom, a budete mojím ľudom a ja budem vaším Bohom.“ (Ez 36,24-28)

Ezechielovo proroctvo bolo veľmi silne. Dávno pred príchodom Ježiša Krista hovoril o posvätení Božim Duchom, ktorý vtlačí do ľudského srdca nezmazateľnú pečať, a ktorý spôsobí uzdravenie a odpustenie hriechov.

Rovnako o tom píše aj prorok Jeremiáš. (Jer 31,31-34)

Moc Božieho Ducha je neobmedzená. Rovnako ako vtedy, tak aj dnes Boh túži uzavrieť s Tebou svoju zmluvu. Je to zmluva lásky a posvätenia. Vďaka obeti Ježiša Krista si získal Božie synovstvo, teda už nie si otrok hriechu ale Boží priateľ, a teda dedič večného života.

Priatelia, prajem vám požehnaný čas príprav na príchod nášho Pána.

 

majzel.blog.sme.sk