« Späť

TRPEZLIVOSŤ

"Trpezlivý vytrvá do príhodného času, potom (dostane) blaženú odplatu." (Sir.1,29) :)

Ocko mi posledný čas, ukazuje, že mám by trpezlivá. Trpezlivá čo sa týka zdravotnej stránky. Viete, človek až keď začne mať zdravotné ťažkosti pochopí, aká je to vzácnosť, byť zdravý, nemusieť si mnohé odopierať. Viete, spomínam si na Sv. Ritu, na Sv. Tereziu z Lisieux, Sv. Pátra Pia, koľko dokázali s pokorou znášať a trpieť, aj v podobe choroby. 

Tak veľmi mi Ocko dáva poznať, že je so mnou. Nedá sa to ani opísať slovami, aj keď si uvedomujem, že som hriešna a častokrát si pripadám, že nie som ani hodná byť Božia dcéra, vidím v tom zmysel. Zmysel, premeny môjho srdca, mysle, postojov. Vidím, ako ma prijíma a miľuje aj s mojimi slabosťami, trápeniami a bolesťami, pretože je milujúci Boh! Boh je Ockom milujúcim, nie automatom, nie tyranom, proste MILUJÚCIM OCKOM. Miluje mňa aj Teba viac! ako niekedy sáma seba a to je tá milosť i BEZPODMIENEČNÁ LÁSKA, ktorou nás dokáže milovať len Nebeský Ocko.

Zdravie je vzácny dar, ale prijať chorobu a žiť s ňou je veľká milosť. Myslím, tak trochu aj požehnanie, pretože vďaka tomu, môžeme byť posilou, povzbudením a zároveň tú bolesť a choroby môžeme obetovať za rodinu, prácu, priateľov, ktorí sú na tom ešte horšie než my. Je to však občas veľmi náročné si uvedomovať, že je to napr. pôst za moje deti, za budúcu generáciu detí, rodín.

Prechádzam si obdobím, kde keď som sa dozvedela niektoré správy, som mala v sebe hnev a štvalo ma, že zase toto! Ocko však prišiel a začal si ku mne nachádzať cestu cez skvelých ľudí, kde som si uvedomila, že to všetko čím si prechádzam, môžem obetovať za lepšiu budúcnosť !

Viem že celý svet nezmením a to ani nechcem, môžem však pomaličky malými krôčkami vnášať dobro.Je to však na Nás, ako sa rozhodneme, pretože môžnosti Nám Ocko dáva, je však na Nás čo s nimi spravíme.

Buďte požehnaní, nech je toto slovo pre Vás povzbudením, tak ako je aj pre mňa posledné dni:„Poďte ku mne všetci ktorí sa namáhate a ste preťažení a ja Vás posilním“. Matúš 11,28

Ďalej