Blogy

« Späť

Nádherný dar - POKLAD - LÁSKA!

Nádherný dar - POKLAD - LÁSKA!

Nádherný dar Boha človeku. Najdôležitejší. Najvzácnejší. Najkrajší. LÁSKA.

Boh je Láska.

Boh nám dal život a dal nám seba. Boh nás živí svojou láskou. Každý deň, stále. Oživuje nás svojou láskou.

Boh nám dal nám Lásku.

Dal nám tým všetko, čo potrebujeme k životu.

Máme v sebe poklad.

Chcem si chrániť Lásku v mojom srdci nadovšetko. Chcem ju osviežovať, starať sa o ňu a živiť ju ako moje jediné dieťa, ako môj život. Chcem ju chrániť pred čímkoľvek, čo by jej mohlo uškodiť. Predovšetkým ju chcem chrániť pred chladom. Láska je horúca a neprežije chlad. Chcem ju niesť v srdci opatrne, zaobchádzať s ňou pozorne ako s mojím novonarodeným dieťatkom. Chcem s ňou žasnúť a radovať sa s ňou, každý deň, každú hodinu dňa, ako sa radujem z môjho dieťatka v prvý deň jeho života. Láska Boha v človeku.  Láska zaľúbených, láska matky, otca, dieťaťa, láska kňaza, láska každého človeka je zasa láska Boha k človeku. Nedá sa to opísať slovami. Láska je hlboký, nežný i mocný cit. Je to sila života. Je to DAR darov, poklad. Boh ho dáva každému z nás. Bez rozdielu. Láska je čistá, hlboká,bez hraníc akéhokoľvek myslenia človeka, je úplne Božia, je to Boh v človeku - Boh Láska v nás. Láska premieňa na lásku. Taká je láska. Láska Boha k ľuďom, láska Boha v srdci človeka.

Láska Boha oživuje človeka, všetko, čoho sa dotkne. Človek živí v sebe a v iných lásku k Bohu.

Láska oživuje a obnovuje toho, kto ju v sebe živí. Láska je život. Život človeka by mal byť láskou. Láska Boha oživuje a živí mňa, oživuje a živí iných. Jedine v láske je život. Iba v Láske je Boh.

Láska premieňa

Ak sa niekoho dotkla láska Boha, úplne zmení jeho život. Skutočná čistá láska jedného človeka mení životy iných. Láska je najmocnejšia... je krása, čistota, je Boh. Láska v človeku, láska ľudí nesmie nikdy zahynúť. Zahynul by človek...

Láska sa dáva

Láska je dar Boha človeku pre život človeka a pre život iných ľudí. Láska je darom človeka inému človeku. Láska je dar života. Dávame ju iným a ona tým rastie. Nikto si ju nemôže schovať iba pre seba. Zahynula by. Musí sa dávať ďalej. Je na rozdávanie. Nikdy z nej neubúda. naopak. Dávaním rastie.

Láska nikdy nezanikne! 1Kor 13,8;

Boh je moja láska.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Majka, tak krásne zamyslenie, až mi ostalo dobre pri srdci :-)

Ďakujem..
Odoslané 3.10.2012 15:05.
Odoslané 3.10.2012 16:07 ako reakcia na anna sojková.
Viera - nádej - láska, no najväčšia z nich je láska.
Ďakujem za Tvoje srdce plné lásky, milá Majka!
Krásny blog...
Odoslané 3.10.2012 20:19.
...a kto ostáva v láske, ten ostáva v Bohu a Boh ostáva v ňom.
Odoslané 3.10.2012 21:45.