Blogy

« Späť

Nepoškvrnené počatie

Nepoškvrnené počatie

Nech si ktokoľvek a akokoľvek vysvetľuje pojem svätého počatia bez poškvrny - je tajomstvom dejín spásy. Matka Boha - Mária, Nepoškvrnená, panna, žena bez viny a bez hriechu. To je tajomstvo. To je skutočnosť. Z jej FIAT sa narodil SYN.

Ďakujem Boh Otec, za tvoj úžasný plán, za svätú pannu, dcéru ľudí, ktorú si uchránil od hriechu človeka.

Ďakujem Mária, jednoduchá, pokorná a svätá panna, že TY si povedala Bohu FIAT - staň sa!

Ďakujem za TVOJU VIERU, za TVOJU POKORU, za TVOJE FIAT!

Boh si Ťa vyvolil a spôsobil, že sa Ťa nedotkol hriech, aby si priniesla spásu žene a celému jej pokoleniu.

Požehnaná, naša Matka a Matka Cirkvi, pros za nás!

AMEN!

Pokorná deva z Nazareta, ty, ktorá si pred dvetisíc rokmi dala svetu vtelené Slovo, nasmeruj ľudstvo nového tisícročia na toho, ktorý je „pravým svetlom, osvecujúcim každého človeka“.  (Ján Pavol II.)

Mária zostala počas života ukrytá...

Preto je nazývaná Alma Mater - ukrytá a tajomná Matka; Jej pokora bola taká veľká, že nemala silnejšiu a trvalejšiu túžbu, než zostať skrytou sebe a stvoreniam, a byť známou iba Bohu. [2]

 

 

[23.] Boh Otec zhromaždil všetky vody a pomenoval ich moria, zhromaždil všetky milosti a nazval ich Mária (Gn 1,10; latinské maria znamená moria mn.č., slovná hra pochádza od Petra De Celles, † 1183). Tento nesmierny Boh má poklad, a či pokladnicu plnú bohatstiev, do ktorej ukryl všetko to, čo je krásne, žiarivé, vzácne a drahé, dokonca i svojho Syna. Touto pokladnicou nie je nik iný, ako Mária...

L.M. Grignon: O pravej úcte k Panne Márii, s. 14;

heart

Panna Mária prijala Ježiša do svojho života.

Mária sprevádzala Ježiša počas jeho života na zemi, bola vždy prítomná a vždy spoluúčastná na tom, čo Ježiš konal.

Mária sprevádzala apoštolov už počas Ježišovho života, kedy ani ľudskí synovia často nerozumeli Ježišovu reč, bola to Ona, Mária, ktorá im poskytovala oporu a sprevádzala ich dielo.

Mária zostala s apoštolmi po Ježišovej smrti a bola účastná na modlitbách prvého večeradla a zoslana Ducha svätého na apoštolov. Mária sprevádza Cirkev aj dnes, tu na svete svojou pokornou prítomnosťou a ponúka nám svoje prostredníctvo u Boha i u Ježiša. My nie sme o nič "viac" ako boli za tých čias apoštoli a mnohokrát nemáme ani poňatia, prečo a čo Boh koná a čo máme konať my. Áno aj my sa pýtame Ducha svätého. Nie vždy sa nám darí pochopiť či prijať... my sa pýtame aj Márie - Nevesty Ducha svätého, nasvätejšej Panny a Matky Ježišovej, lebo Ona bola človekom ako my, bola ženou ako sme my - ženy a bola najpokornejšou dôverníčkou Ježišovou. Márii Boh nič neodoprel a Ježiš všetko robil pre svoju Matku.

Mária bude stáť aj pri druhom príchode Krista na túto zem... Som o tom presvedčená, aj keď o tom nikde nepíšu a aj keď o tom nikto nechce hovoriť.

Táto Mária Panna bez hriechu, ktorá mala od Boha vyvolenie stať sa matkou Syna Božieho, tá Mária Matka, ktorá ho smela vychovať a sprevádzať v živote cez umučenie a zmŕtvychvstanie, Ona Kráľovná bude stáť pri synovi aj pri tom poslednom príchode na sveta bude prosiť za neverných a za hriešnikov, aby sa Ježiš zľutoval... a aby nezahynul nik. veď stačí jediné "ľutujem Pane". Verím, že nás táto najdrahšia Matka neopustí h hodine poslednej a že nás bude sprevádzať k jej Synovi. Ďakujem Mária!

Mária!

Mária, odpusť nám ľahostajnosť a neúctu mnohých k Tvojej prečistej osobe!

Odpusť pochybnosti a neveru, ktoré sa vľúdili do našich myslí v tomto tisícročí rozumu a strojov! Práve dnes tak veľmi trpí úcta ženy, panny i matky ako nikdy predtým!

Mária, ochraňuj ženy! Pros za ženy, za panny a za matky! Ochraňuj naše rodiny od modernizmu a myslenia "doby" a vzbuď nám panny a matky podľa Tvojho srdca!

Najčistejšia a najpokornejšia Panna a Matka, sprevádzaj nás, veriacich, zachráň hriešnikov, ukáž nám Syna a veď nás k Synovi i k Otcovi!

Nauč nás prosím skutočnej pokore, lebo ona je s bázňou pred Bohom tou najdôležitejšou vlastnosťou, aby sme dosahovali múdrosť a poznanie Boha! Pros za nás, aby nám Boh odpustil pýchu a nechápavosť v mnohých veciach!

Ty Bohom vyvolená Žena, pros za toto pokolenie mužov, žien a detí a nedovoľ, aby sme stratili úctu a vzťah k tebe, Mária! O to prosím a za to sa modlím pred Tebou! Amen!

Potom sa na nebi ukázalo veľké znamenie:

Žena odetá slnkom, pod jej nohami mesiac a na jej hlave veniec z dvanástich hviezd. Zjavenie Jána 12, 1;

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Panna Mária, bez poškvrny dedičného hriechu počatá, oroduj za nás, ktorí sa k tebe utiekame.
Odoslané 8.12.2012 20:22.