Blogy

« Späť

Humor

Humor

v živote kresťana je potrebnou esenciou, oživí, čo vyzerá pochmúrne, vnáša radosť do života. Radosť je darom Boha.

Mnohí svätí mali humor, ktorý chýba v našom živote, v našom svedectve.

 

Spomeňme len pár - Terézia z Avily, Philip Neri, František, Thomas Morus...

Terézia z Avily hovorievala, že nechce mať nič spoločné so "svätými", lebo majú nastrojenú tvár a necíti sa dobre v ich prítomnosti. Od nej pochádza aj známa báseň o starnutí...kde s humorom opisuje samú seba. Ona trpela veľké zdravotné problémy počas života, nesústreďovala sa na ne, miesto toho hľadala príčiny nepriateľských vzťahov u žien v kláštore a ponúkala rady na ich zmenu.

+

Filip Neri vždy niečo prešvihol s jeho humorom, ktorý v tých časoch vôbec nepôsobil humorne. Hral pred kolégiom futbal s jeho klobúkom, nakoniec ho odhodil so slovami: "...ten je pre svätých, mne nesvedčí".

+

František z Asissi sa radoval v každom počasí:o) V každej situácii. Nazýval telo bratom oslom, vždy našiel dôvod k radosti, ktorú vyžaroval celou bytosťou.

 

Zdroj radosti je Boh, jeho Láska a život s Ním, ktorý je tak úžasný, že to nemôžeme skryť.

Humor je gombík, ktorý zabraňuje, aby nám praskli nervy:o)

Prosme Ducha svätého o dar humoru, aby sme s jeho ľahkosťou a s úsmevom, ak nie na tvári, tak istotne v srdci, znášali denné trable, ktoré sa tak môžu stať dôvodom k radosti.

A čo pápež František? Má úžasný zmysel pre humor, ktorý priam presvitá jeho osobnosťou a vykukne vždy znova, kedykoľvek sa stretá s inými.

Verím, že jeho jednoduchý spôsob komunkácie a jeho radostná osobnosť časom odzrkadlí aj na nás, ktorí s pozornosťou sledujeme nejeden príhovor:o)

Želám nám všetkým, aby sme sa stali radostnými poslami dobrej zvesti Božieho slova, ľuďmi radosti z Boha, a jej svedkami dnes:o)

Slzy pokánia patria do súkromia - úsmev a rodosť z odpustenia sú darom pre všetkýchsmiley

Radostného darcu miluje Boh aj ľudiasmiley

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Ach, aký prima výdych po tých výfukových plynoch z niektorých blogov tu!
Odoslané 23.5.2013 15:25.
ten je pre tebaemoticon ty ho máš, Irmušemoticon Vďaka Bohu!
Odoslané 23.5.2013 16:19 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Bachaaaa! Tie výfukové plyny nie sú Tvoje! emoticon
Odoslané 23.5.2013 18:19 ako reakcia na Mária Künzl.
Pridávam niečo z detských- tie sú najkrajšie.
Mamka učí svoju trojročnú dcérku Otčenáš.Niekoľko večerov si ich pred spaním opakovala spolu s mamkou.Potom mamka usúdila, že by to dcérka už mohla dokázať sama.Hrdo počúva slovám modlitby, no a na záver zrazu zaznelo:" A neuveď nás do pokušenia, ale pošli nám e-mail".

Štvorročné dievčatko je na prehliadke u detského lekára. Lekár jej pozrie do ucha a spýta sa:" Čo ak tam nájdem chrobáčika?" Dievčatko mlčí.Potom lekár vezme špachtľu, pozrie malej do hrdla a spýta sa:" Myslíš, že tam uvidím bacilka?" Dievčatko mlčí.Potom lekár vezme fonendoskop a popočúva jej srdce." Myslíš, že tam nájdem Macka Pu? "Určite nie" ohradí sa dievčatko. "V srdiečku mám Ježiška.Macko Pu je na nohavičkách".
Odoslané 24.5.2013 22:29.
Odoslané 24.5.2013 22:39 ako reakcia na Anna Högerová.
Don Bosco sa pripravuje na svätú omšu. Kostolník sa ho pýta: " Don Bosco, idete svätú omšu slúžiť či sláviť?" On odpovedá:" Idem sláviť". Kostolník na to: "Tak Vám prilejem viacej vína ".
Odoslané 25.5.2013 11:23.
Odoslané 25.5.2013 16:38 ako reakcia na Anna Högerová.
Mária, prepáč, učím sa ako vkladať smajlíkov.
Odoslané 26.5.2013 11:41 ako reakcia na Anna Högerová.
No vííííííííííídziš, a idze ci to.! emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon emoticon .) emoticon
Odoslané 26.5.2013 12:04 ako reakcia na Anna Högerová.
Vidzííííííííííííííííím, vďaka.emoticon emoticon
Odoslané 26.5.2013 12:51 ako reakcia na Mária-Irma Danieliszová.
Odoslané 26.5.2013 13:28 ako reakcia na Anna Högerová.