Blogy

« Späť

Prosme Boha

Prosme Boha

Prosme Boha s úprimným srdcom, aby obnovil naše srdcia, naše vzťahy, aby obnovil svoju Cirkev

Apoštoli, Mária, Matka Ježišova a zbožné ženy sa zhromažďovali na modlitbách, očakávali zoslanie Ducha svätého, ktorého im Ježiš prisľúbil, keď vystupoval do neba. Tak robili prví kresťania.

My sme dnes pred slávením zoslania Ducha svätého a spájame sa v modlitbách so všetkými veriacimi na celom svete. Dostali sme Ducha svätého a prijali sme od neho dary. Zúčastňujeme sa na modlitbách, vzývajme a prosme Ducha svätého dnes, aby nás oživil, posvätil a obnovil naše srdcia, naše životy. Prosme spoločne za oživenie a za obnovu Cirkvi na Slovensku a na celom svete, prosme za našich biskupov a kňazov, potrebujú oporu ľudu a naše modlitby dnes, viac ako kedykoľvek predtým. Dnes je Cirkev uprostred mnohých zmien a rôznych vážnych situáciách, prežíva iné, ťažké zápasy a skúšky, zodpovedajúce súčasnému veku a súčasnej svetskej spoločnosti.

My sme Cirkev, my sme ľud Boží. Biskupi a kňazi sú služobníkmi Boha, spolu s nimi chválime Boha, vzdávame vďaky a slávime obetu Eucharistie pre spásu nás i celého sveta. prostredníctvom kňazov a biskupov prijímame najvyššie modlitby pred Bohom, obety slávenia liturgie a všetky sviatosti.

Prosme a prednášajme s dôverou modlitby pred Pánom za našich kňazov, za biskupov, za pápeža Františka I., a za celú Cirkev. Prosme Ducha svätého, aby nás posilňoval a viedol. Vo viere prijímajme vzácne milosti a dary Ducha svätého pre seba i pre kňazov a biskupov, aby nás naplnil Duch svätý, aby nás  obnovil a posväcoval.

Príď Duch svätý!

Naplň nás, posväť nás a obnov nás i tvoju Cirkev! Amen!

+