« Späť

Kde bude hlavný program?

Kde vás čaká hlavný program Národného stretnutia mládeže P15? Na rôznych miestach Popradu. Dve miesta však budú dominovať. V prvom rade ide o Konkatedrálu Sedembolestnej Panny Márie a v druhom o Arénu Popradu. Pridáme k tomu i originálne Námestie sv. Egídia.

 

Stavba, v ktorej bude prebiehať veľká časť programu, sa volá Aréna Poprad. Prvá zmienka o nej padla už v roku 2003. Avšak prvá stavebná tehla bola položená až o dva roky. Presnejšie 15. augusta 2005 Mikulášom Dzurindom. Ukončená bola o rok na to (11. novembra 2006). Ďalším pokladom mesta je Konkatedrála Sedembolestnej Panej Márie. Stavba tohto kostola bola plánovaná už od roku 1935. Postavili ju za tri roky. Chrám požehnal vtedajší spišský biskup Ján Vojtaššák. Kostol má 48 m na dĺžku a 22 m na šírku. Veríme, že do neho vojdeme všetci z P15. 
 


Hlavný program nadväzuje na prebiehajúci prípravný týždeň pre dobrovoľníkov, ktorí sa od pondelka schádzajú na Základnej škole na Jarnej ulici. "Ak by ste nás chceli podporiť v akejkoľvek forme, budeme radi. Zvlášť by nás potešilo, keby boli dobrí ľudia z farnosti ochotní napiecť a priniesť koláče alebo iné občerstvenie pre dobrovoľníkov. Sväté omše v kostole sv. Cyrila a Metoda o 18:30 budú mládežnícke s účasťou dobrovoľníkov P15. Celebrovať ich budú postupne kňazi z prípravného tímu P15," zaznelo v nedeľných oznamoch popradských kostolov. 
Komunikačný tím P15 / Simona Feldmanová